Schooltypen kort

Op het Dr.-Knippenbergcollege kun je kiezen voor de mavo, havo of vwo opleiding. In de eerste klas, de brugklas, heb je zeven verschillende mogelijkheden om te starten. In welke brugklas je wordt geplaatst is afhankelijk van het advies van de basisschool.

Kansklas mavo
Met een vmbo-k/t advies ben je van harte welkom in de kansklas mavo. Tijdens het schooljaar bekijken wij samen met jou welke richting het beste bij jou past. Mavo of vmbo-kader.

In deze klas krijg je naast lessen op het Dr.-Knippenbergcollege ook ongeveer acht uur les op het Vakcollege Helmond. Je krijgt dus les van docenten van beide scholen. Er is in deze klas extra aandacht voor taal, rekenen en huiswerkbegeleiding. Zo proberen wij je te begeleiden bij het ontdekken welke opleiding het beste bij je past.

Mavo (vmbo-tl)
Als mavoleerling op het Dr.-Knippenbergcollege ken je je docenten en weet je wat er van je verwacht wordt, de mavo is een kleine afdeling. Je hebt een mentor die je persoonlijk begeleidt, in het eerste jaar vooral sturen, daarna stapje voor stapje naar steeds meer zelfstandigheid. Op het Dr.-Knippenbergcollege vinden we goed onderwijs, goede begeleiding en een prettige schooltijd het allerbelangrijkste.

Buiten de lessen zijn er veel leuke activiteiten waaraan je mee mag doen. Dit is natuurlijk leuk, maar ook hier kun je je talenten ontdekken, verder ontwikkelen en laten zien. Denk bijvoorbeeld aan de sportklas, de musical, de science club, de knipjumpers, mavo creatief en nog veel meer. Als je interesse hebt in de techniek, kun je in leerjaar 2 kiezen voor technologie en toepassing (t&t). Zo wordt het Technasium genoemd op de mavo-afdeling. Ook kun je kiezen voor digitaal onderwijs, wij noemen dit de iPadklas.

De mavo doen we samen!

Havo
Op de havo kom je met een mavo/ havo- of een havo-advies. De havo onderscheidt zich door steeds meer keuzemogelijkheden. Kies het onderwijs dat bij jou past! Naast onze reguliere vakken, waaronder Spaans en ICT, geven we je steeds meer de ruimte om zelf te kiezen voor vakken die aansluiten bi jouw talenten en ambities. Zo kun je een extra vak volgen, maar in de bovenbouw ook een vak verder verdiepen op vwo-niveau. En er is de Keuzecarrousel, waarbij je enkele weken lang wordt uitgedaagd met een praktijkgericht project dat diverse vakken raakt. Maak zelf de keuze tussen de mogelijkheden! Wat je ook doet, er is altijd goede begeleiding en persoonlijke ondersteuning voor wie dat nodig heeft. Ben je gemotiveerd en durf je te kiezen? Dan past de havo bij jou!

Kansklas vwo
Met een havo/vwo advies ben je van harte welkom in de kansklas vwo. Tijdens het schooljaar bekijken wij samen met jou welke richting het beste bij jou past, havo of vwo. Naast het lesprogramma maak je ook kennis met Cambridge Engels, een keuzevak in leerjaar 2 van het vwo. Naast het lesprogramma kun je kiezen voor deelname aan de sportklas. Tevens krijg je 2 lesuren per week onderzoek en ontwerpen (o&o) om te kijken of je je verder wilt ontwikkelen in de technische richting. Onderzoek & ontwerpen is een keuzevak in leerjaar 2. Je mentor en de decaan begeleiden je tijdens deze keuzes.

Vwo
Als je goed en gemakkelijk kunt leren en leergierig van aard bent, is het vwo iets voor jou. Je bent gemotiveerd om te leren en je wilt veel zelf ontdekken en oplossen. Op het vwo krijg je Cambridge Engels en wetenschapsoriëntatie als extra vak naast het lesprogramma en kun je kiezen voor deelname aan de sportklas. Tevens krijg je 2 lesuren per week onderzoek en ontwerpen (o&o) om te kijken of je je verder wilt ontwikkelen in de technische richting. Onderzoek & ontwerpen is een keuzevak in leerjaar 2. Je mentor en de decaan begeleiden je tijdens deze keuzes.

Domeinonderwijs
Met een havo, havo/vwo en vwo advies ben je van harte welkom bij domeinonderwijs. Het onderwijs van de toekomst, met leerlabs als multidisciplinaire leerdomeinen en ateliers waarin ervaringen centraal staan. Leerlingen nemen deel aan thematische en onderzoekende projecten binnen een uitdagende tweejarige brugklas havo/vwo, als alternatieve leerroute naar het reguliere onderwijs vanaf leerjaar 3.

Wil je de uitgebreide informatie over de verschillende schooltypen bekijken, klik hier