Mavo (vmbo-tl)

Vmbo betekent voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs. Een opleiding in het vmbo duurt 4 jaar. Met het vmbo-diploma kun de leerling naar het middelbaar beroepsonderwijs, maar soms ook naar de havo. Begin 2018 werd onze mavo-opleiding onderscheiden als Excellente School!

Op het Dr.-Knippenbergcollege volgt de leerling vmbo op het niveau 'theoretische leerweg', vandaar vmbo-t. Wij noemen dat op onze school mavo. In het tweede jaar, maar vooral in het derde jaar kiest de leerling de vakken waarin hij of zij examen gaat doen.

Als mavoleerling op het Dr.-Knippenbergcollege ken je je docenten en weet je wat er van je verwacht wordt, de mavo is een kleine afdeling. Je hebt een mentor die je persoonlijk begeleidt, in het eerste jaar vooral sturend, daarna stapje voor stapje naar steeds meer zelfstandigheid.

Een fijne schooltijd

Op het Dr.-Knippenbergcollege vinden we goed onderwijs, goede begeleiding (lees daarover meer hier) en een prettige schooltijd is het allerbelangrijkste. De docenten zorgen voor goed onderwijs. Zij zijn specialisten die rekening houden met de verschillende leerstijlen van leerlingen. De docenten zijn voortdurend bezig met het ontwikkelen van lessen. Zij volgen scholing en stimuleren elkaar. Ook overleggen ze regelmatig zodat zij de talenten van elke leerling, dus ook die van jou, weten te ontdekken en te ontwikkelen. Dit gebeurt in de lessen maar ook zeker buiten de lessen.

En gaat het een keertje wat minder met je of heb je behoefte aan net wat meer ondersteuning, dan heeft de school een groot team aan specialisten in huis om je te helpen. Soms duurt de begeleiding kort, soms wat langer. Maar net wat je nodig hebt.

Ontdek je talent!

Buiten de lessen zijn er veel leuke activiteiten waaraan je mee mag doen. Dit is natuurlijk leuk maar ook hier kun je je talenten ontdekken, verder ontwikkelen en laten zien. Denk bijvoorbeeld aan de musical, de science club, de sportklas, de knipjumpers, mavo creatief, so you think you can dance, debatclub, schoolfeesten, buitenland reizen en nog veel meer.

De mavoleerlingen hebben het goed naar hun zin op het Dr.-Knippenbergcollege. Dit blijkt wel uit het aantal leerlingen dat doorstroomt naar de havo.

De mavo doen we samen!