Sport

Het Dr.-Knippenbergcollege ademt sport en sportiviteit. Als je sportief bent aangelegd of ambities hebt om topsporter te worden, dan bieden wij je de beste mogelijkheden om je sporttalent te ontwikkelen. In de eerste leerjaren kun je kiezen voor de sportklas en je hebt de mogelijkheid sport en bewegen te kiezen als examenvak. Je maakt kennis met sporten als skiën, waterskiën, rugby, duiken, muurklimmen, boksen en judo. Naast de techniek leer je alles over samenwerken, het organiseren van activiteiten, veiligheid en gezondheid. Met de sportkeuze hebben leerlingen een voorsprong bij vervolgopleidingen als Sport & Bewegen van het Summa College of de Fontys Sporthogeschool.

Meer weten over de topsport-dagopleiding van onze school en Helmond Sport? Klik hier of lees dit artikel in het ED van 13-05-2019.


Actief! Sportief! Je enthousiasme voor sport verder ontwikkelen tot en met het eindexamen!

De sportklas geeft een leerling de mogelijkheid zich extra te ontwikkelen op sportgebied. Er wordt een breed sportprogramma aangeboden met 2 uur sport per week met nieuwe uitdagende activiteiten.

Het sportprogramma bestaat onder andere uit rugby, honkbal, waterskiën, wake boarden, kickboksen, BMX freestyle, klimmen, fitness, boogschieten, skiën en snowboarden, floorball/unihockey, waterpolo, snorkelen, ijshockey en nog veel meer.

De sportklas is bestemd voor:
  • leerlingen die een brede belangstelling voor sport hebben
  • een sportieve instelling hebben
  • een redelijke bewegingsvaardigheid hebben

Er is geen maximum voor het aantal toe te laten leerlingen.

De inhoud van de sportklassen bestaat uit het volgen van gastlessen op en buiten school door topsporters, trainers en specialisten in diverse takken van sport. Leerlingen gaan uitdagende sporten ontdekken die niet binnen het normale programma van de lichamelijke opvoeding (LO) vallen. Ook is er aandacht voor samenwerking, hulpverlening, les- en leiding geven, gezondheid, fitheid, discipline, hygiëne en opbouw van het persoonlijk sportdossier.

In de bovenbouw kan de mavoleerling kiezen voor het examenvak lichamelijke opvoeding 2 (LO2) en de havo-/vwo-leerling kan kiezen voor het examenvak bewegen, sport en maatschappij (BSM).

Inschrijving voor de sportklas kan via het aanmeldingsformulier tijdens de schoolaanmelding. Tijdens de aanmelding is er ook een persoonlijk motivatiegesprek met een sportklas-coördinator.

Voor vragen kunt u contact opnemen met de heer Hairwassers of de heer Wijn, via e-mail: sportklas@drknippenbergcollege.nl