Skip to content

Brussel: een leerzame en aangename dag

Op maandag 22 januari togen 29 leerlingen van havo 4 en havo 5 naar Brussel. In het kader van aardrijkskunde en maatschappijwetenschappen bezochten ze het centrum en het Europees Parlement. Er was zelfs een goede discussie met Europarlementariër Matthijs van Miltenburg (D66). Kortom: een hele geslaagde dag!

De dag begon in hartje Brussel. Mevrouw Van Dijk: “Voor aardrijkskunde hebben we in de omgeving van de Grote Markt gekeken naar onder meer de architectuur en de geografische indeling. Hoe ziet verstedelijking eruit in de Belgische hoofdstad? We kunnen het hier vele uren over hebben in de klas, maar zo’n bezoek in de praktijk heeft echt heel veel meerwaarde.”

Erna ging de hele groep naar het Europees Parlement. Meneer Talbi: “We hadden een ontmoeting met Europarlementariër Matthijs van Miltenburg. Daar keken we erg naar uit. Hij heeft uitgelegd wat ze doen in Brussel, en wat het nut daarvan is voor mensen in Europa, met name voor ons leven in de dagelijkse praktijk. Waarom is Europa belangrijk? Wat zijn de taken en bevoegdheden van een Europarlementariër? Er ontstond een hele leuke interactie tussen hem en onze leerlingen. Ze waren erg nieuwsgierig en er werden zelfs selfies gemaakt. De groep heeft onder meer met Van Miltenburg gesproken over het recente verbod op pulsvissen en over de gevolgen van de Brexit. Ik vond het indrukwekkend hoe bevlogen en geïnteresseerd onze leerlingen waren.”

Na een lange dag, zo’n busreis duurt bijna vier uur, kon iedereen terugkijken op een hele geslaagde dag.

Info

Delen!

Misschien ook leuk!

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.