Skip to content

Onze school en het coronavirus

Onze school en het coronavirus

Zoeken

Leren op afstand
Samenwerken en leren via de omgeving van Office 365: hier informatie over het inloggen.


 

Het nieuws

Op deze pagina informeren wij u over de maatregelen die we nemen als het gaat om het coronavirus. Informatie kan dagelijks aangevuld of gewijzigd worden; wij volgen iedere dag de richtlijnen van het RIVM.

Update 27-03-2020

Op 23 maart publiceerden we een document met vragen en antwoorden over loopbaanoriëntatie in deze bijzondere periode. Vandaag een document dat is aangevuld!

Via deze link kunnen ouders alle informatie vinden over loopbaanoriëntatie- en begeleiding.
https://www.vvsl.nl/over-ons/activiteiten/lob-en-het-corona-virus

Update 26-03-2020

Een nieuwe brief aan ouders over tips voor thuisonderwijs, met daarbij twee bijlagen.

Update 24-03-2020

Gisterenavond maakte het kabinet verscherpte maatregelen bekend om het coronavirus onder controle te krijgen. Vanochtend heeft de minister van Onderwijs meer duidelijkheid gegeven over de gevolgen voor het onderwijs.

  • Het centraal examen komt dit schooljaar te vervallen.
  • Leerlingen kunnen op basis van de resultaten van hun schoolexamens het diploma behalen.
  • Er volgt zo spoedig mogelijk informatie over de nieuwe slaag-zakregeling en de herkansingen.

Wat betekent dit concreet voor onze examenkandidaten? Dat lees je in deze brief, vandaag verstuurd.

Update 23-03-2020

Een nieuw document voor onze leerlingen, nu over corona en loopbaanoriëntatie.
Alle corona-perikelen roepen veel vragen op, zeker ook als het gaat over de studiekeuze en aanmelding voor de vervolgopleiding. In het document een aantal vragen en antwoorden op een rijtje voor leerlingen (en ouders) over onder meer studiekeuze, aanmelddeadlines, selectieprocedure numerus fixusopleidingen, open dagen en de studiekeuzecheck.

Update 18-03-2020

Naar aanleiding van het besluit in Den Haag over de doorgang van schoolexamens, kregen ouders en leerlingen van mavo 4, havo 5 en vwo 6 vandaag deze brief.

Update 17-03-2020
Gisteren stuurden we u een bericht over het ophalen van materialen en legen van kluisjes; in deze nieuwe berichtgeving komt hierop een aanpassing. Daarbij ook meer informatie over onderwijs op afstand.

Ophalen van materialen en legen van kluisjes: nieuw schema.

De NOS kopt deze middag: “Schoolexamens gaan door, later besluit over centrale eindexamens”
Wij hebben dit nieuws uiteraard tot ons genomen; we gaan hier morgenvroeg intern over in beraad en communiceren ’s middags erover naar ouders.

Wij zijn op vier scholen aan het werk voor onze leerlingen: onderwijs op afstand! We bekijken alle mogelijkheden: chatten met de docent, samenwerken in documenten, video’s bekijken met uitleg, een digitaal mentoruur en (examen)oefenstof via e-mail. Iedereen krijgt zo snel mogelijk meer informatie. We maken er samen het beste van!
Leren op Afstand

Update 16-03-2020

  • Vandaag is deze brief verstuurd aan alle ouders. Met daarbij twee bijlagen:
    • Hier lezen leerlingen/ouders precies hoe ze kunnen werken en mailen in Office 365.
    • Kluisjes leeghalen en boeken/materialen ophalen: hier het schema voor 18/03. (inmiddels gedateerd; bij 17/03 nieuwe versie)

Update 15-03-2020, 18:30 uur: onderstaand bericht is zojuist verstuurd naar alle ouder(s)/verzorger(s):

Geachte ouder(s)/verzorger(s),

u heeft uiteraard het nieuws gevolgd. Onze regering heeft vandaag in een nieuwe persconferentie medegedeeld dat de scholen in het hele land dicht zijn tot en met maandag 6 april. Dit betekent dat alle lessen en toetsen vanaf morgen komen te vervallen. Welkom zijn kinderen van ouders in cruciale sectoren, bijvoorbeeld in de gezondheidszorg of bij hulpdiensten.

Wij zetten morgen, maandag 16 maart, ons beraad van de directie en ons crisisteam voort. In de loop van de dag ontvangt u van ons een nieuwe e-mail. We informeren u dan over hoe wij ons onderwijs de komende weken zo goed mogelijk op afstand onderhouden, met daarbij een prioriteit voor onze examenkandidaten.

Wij benadrukken dat onze deuren vanaf 08:30 uur openstaan voor leerlingen met ouders in cruciale beroepen. 

Update 15-03-2020: het kabinet heeft vandaag een spoedberaad met het RIVM en de Federatie van Medisch Specialisten (FMS); daarnaast spreekt het kabinet met onderwijsorganisaties. Na de overleggen komen we vandaag (zondag) nog met meer informatie over de mogelijke aanscherping van eerder genomen maatregelen.

Update 13-03-2020: download hier de brief die we vandaag aan ouders verstuurden.

Gezondheid
Op 6 maart heeft het RIVM geadviseerd om bij verkoudheid, hoesten of koorts thuis te blijven. Dat betekent: ga niet naar school, werk of plekken waar veel mensen bij elkaar zijn. Wij vragen leerlingen dringend om bij koorts, grieperigheid, verkoudheid en/of hoesten thuis te blijven. Een kuchje is daarbij geen hoesten, maar uit voorzorg sturen wij leerlingen wél naar huis als zij daadwerkelijk hoesten of overduidelijk verkouden zijn. Bij twijfel neemt de school contact met ouders op om te overleggen. Hierbij volgen wij het reguliere protocol. Twijfelt u? Wij kunnen u helaas niet adviseren: u maakt zelf de keuze.

Ons programma
Sociale onthouding: dat betekent een en ander voor de externe activiteiten die we gepland hebben. Voor onbepaalde tijd schrappen we al onze activiteiten. Op het Dr.-Knippenbergcollege hebben we besloten dat alleen de activiteiten die bij ons op school gepland staan, door zullen gaan. Gastsprekers blijven welkom, tenzij zij daar anders in kiezen. Concreet betekent het dat bedrijfsbezoeken, beroepsstages, bezoeken aan de moskee, gastlessen op locatie, de academische proef bij Driessen, excursie HUP hotel, klimaattop, pr op de basisscholen, de excursie naar Dusseldorf, de uitwisseling naar Kevelaer, het beursbezoek Amsterdam, de robotcompetitie in Amerika, de reis naar Dendermonde en de reis naar Malaga niet door zullen gaan. Onze leerlingen horen van ons hoe hun rooster eruit ziet en hoe ze voortdurend actuele informatie in kunnen zien.

Crisisteam
Op 11 maart is er een crisisteam gevormd dat op 12 maart uitvoerig de impact besproken heeft; het team blijft elkaar de komende tijd veelvuldig zien. Prioriteiten: het virus niet verder verspreiden en de continuïteit van ons onderwijs zo goed mogelijk bewaken, waarbij de examens duidelijk een prioriteit hebben.

Vragen?
Heeft u vragen? Stelt u deze dan via de gebruikelijke kanalen. De contactgegevens staan hier.

Meer weten
Aanvullend op deze berichtgeving willen wij graag verwijzen naar deze pagina van Vereniging OMO, waar onze school deel van uitmaakt.

Info

Delen!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.