Skip to content

De Knip opnieuw Excellente School!

Grote vreugde vandaag op onze school. Het Dr.-Knippenbergcollege heeft opnieuw het predicaat Excellente School mogen ontvangen van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Het gaat dit keer om de vwo-afdeling. Drie jaar geleden was er ook al een predicaat voor deze afdeling; vorig jaar viel de mavo-afdeling in de prijzen. Op dit moment zijn er dus twee afdelingen met een Excellente School-predicaat binnen de Knip. Wat zijn we trots! “Er komen is één, prolongeren is wel heel erg knap.”

Aansluiting op het wetenschappelijk onderwijs
Om elf uur arriveerde de Haagse delegatie op onze school. Christianne Mattijssen, directeur Voortgezet Onderwijs bij het ministerie van Onderwijs, nam het woord. “Helmond is een onderwijsstad. Daar mogen jullie trots op zijn. Excellent worden is één, maar excellent blijven is een nog veel grotere klus. Dat heeft de Knip ontzettend knap gedaan. Het enthousiasme is goed vastgehouden.” Het juryrapport roemde onder meer de begeleiding die we leerlingen bieden tijdens hun persoonlijke vorming. Ook werden de doorlopende leerlijnen genoemd, met daarin een focus op onderzoeksvaardigheden. “Andere scholen kunnen hier een voorbeeld aan nemen. Die aansluiting op het wetenschappelijk onderwijs is heel interessant om te volgen. De jury is verder onder de indruk van de merkbaar concrete resultaten. We hebben het hier met leerlingen over gehad, enkele weken geleden. Zij zijn uitstekend in staat hun ontwikkeling te verwoorden en verrasten ons positief met hun vaardigheden. Op heel persoonlijke wijze geven ze er uitdrukking aan. Ze voelen zich kennelijk veilig om hun verhaal te doen. Daar hebben we veel waardering voor.”

Veel complimenten
Vanuit de Vereniging OMO nam Yvonne Kops het woord. “Terecht dat er wordt ingezoomd op hoe het Dr.-Knippenbergcollege de persoonlijke begeleiding van leerlingen in een hoog vaandel heeft. Er zijn heel veel complimenten in het rapport, we kunnen ze hier niet eens allemaal noemen. En ieder compliment is terecht en verdiend. Leerlingen zijn in staat na te denken over zichzelf: wat heb je nodig in je volgende stap voor je ontwikkeling. De school werkt daar hard aan en wij zeggen: ga zo door.”

“Prolongeren is nog veel sterker”
Als laatste waren er bloemen vanuit het college van Burgemeester en Wethouders. Wethouder van Onderwijs Cathelijne Dortmans feliciteerde de medewerkers en leerlingen. “Het is een prachtige bekroning op wat jullie hier voor elkaar hebben gekregen. Helmond is trots op jullie. Het predicaat halen is fantastisch. Prolongeren is een nog veel sterker compliment.”

Goed nieuws voor vwo-leerlingen: ze kregen allemaal een waardebon à 2 euro, te gebruiken in het schoolcentrum.

 

Info

Delen!

Misschien ook leuk!

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.