Skip to content

De Knip Positieve Top 500

27 uur non stop positiviteit in livestream voor 2000 gezinnen

Dr. Knippenbergcollege in Helmond komt met Knip Positieve Top 500

 

Op vrijdag 12 en zaterdag 13 februari 2020 streamt het Dr. Knippenbergcollege uit Helmond 27 uur lang de Knip Positieve Top 500 voor alle leerlingen en het personeel. Een enorme lading positiviteit in een tijd die wordt gedomineerd door sombere berichten over leerachterstanden, eenzaamheid en stress. Het idee is pas tien dagen oud; 800 leerlingen reageerden op de oproep om een top 3 in te zenden en de school kwam zo tot een Top 500. Welk nummer op 1 staat? Dat houden we nog even geheim.

Info over de link naar de livestream volgt spoedig.

Beluister hier de officiële jingle!

Na de inventarisatie van alle inzendingen bleken er 1.319 verschillende nummers te zijn ingestuurd. Leuk is dat het niet alleen gaat om bekende hits van helden van de jongeren, maar ook om nummers van onder meer Queen, Danny Vera, Eminem, Frank Sinatra en zelfs Doris Day. Een voor een komen ze voorbij in de marathonuitzending, afgewisseld door interviews met leerlingen over hun muzieksmaak. Waarom zorgt een bepaald liedje voor een vrolijk gevoel in deze moeilijke tijd? De livestream is vrijdag vanaf 09:00 uur te beluisteren door de gezinnen van alle leerlingen en het personeel; zo’n 2.000 huishoudens in totaal. We gaan de hele nacht door en sluiten zaterdag af om 12:00 uur. Leerlingen kunnen opblijven: deze vrijdagmiddag begint de carnavalsvakantie.

Het idee wordt omarmd
We ervaren zelf hoe belangrijk het is om onze jongeren positiviteit te bieden. Ze hebben het niet makkelijk, daarover is al genoeg geschreven. En het idee wordt daarom omarmd. Een professional maakte een prachtige jingle en bekende Helmonders en mensen uit de muziekindustrie namen al korte filmpjes op om de leerlingen een hart onder de riem te steken. Of ze zelf ook terug te vinden zijn in de Top 500? Entertainers DJ Petertje en Joël Borelli durven er hun geld niet op in te zetten. Ook leuk: een mystery guest kondigt tijdens de uitzending zijn eigen nummer live aan.

Actieve school
Het Dr. Knippenbergcollege staat bekend om zijn activiteiten en bruisende karakter. Meer dan een school, is de slogan niet voor niets. Natuurlijk gaat er veel niet door, al een jaar lang. Maar wat kan er nog wel? Er ontstaan mooie projecten die zorgen voor een fijne vibe. Neem ook de kookwedstrijd afgelopen weekend, waaraan 70 leerlingen meededen. De eindresultaten waren verbluffend; de winnaar wordt bekendgemaakt in de livestream. Een chefkok komt koken voor het gezin van de winnende leerling. En zo blijven we elkaar vinden in een moeilijke, onzekere tijd. Met opgeheven hoofd en een lach op het gezicht.

Info

Delen!

Misschien ook leuk!

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.