Skip to content

Eerste jaar Class of Entrepreneurship een succes!

Samen met het Eckartcollege uit Eindhoven ontwikkelde het Dr.-Knippenbergcollege dit schooljaar de Class of Entrepreneurship voor ondernemende leerlingen: leerlingen die aangeven het interessant te vinden op locatie kennis en vaardigheden op te doen. Persoonlijke groei staat centraal, met het oefenen van vaardigheden als communicatie, designthinking, storytelling, presentatie, onderzoek en netwerken. Je kunt ze niet beter ontwikkelen dan binnen een bedrijf, op een inspirerende locatie, met een onderzoek en of opdracht vanuit de praktijk. De Class of Entrepreneurship: een meer dan uitdagend programma!

Omgevingsgericht leren
“Voor een goede aansluiting bij je toekomstige studie of werk is het van groot belang dat je behalve kennis ook je vaardigheden goed ontwikkelt en daarin ondernemend bent”, zegt Wendy de Jong van het Dr.-Knippenbergcollege. Met Frank Brouwers van het Eckartcollege ontwikkelde ze de Class of Entrepreneurship. “Ondernemendheid, ondernemerschap en ondernemen zijn zaken die steeds vaker de basis vormen voor wat er van de jeugd gevraagd wordt. Niet alleen weten wie je bent maar vooral ook hoe je bent ten opzichte van de steeds sneller veranderende samenleving van de toekomst. De leerlingen die hebben meegedaan, zijn zorgvuldig geselecteerd. We hebben daarbij bewust gekozen voor leerlingen uit havo 4 en vwo 4. Met de Class of Entrepreneurship investeren de jongeren bewust in hun eigen toekomst. Ze doen dit op een manier die ‘3-O leren’ wordt genoemd: Ondernemend, Onderzoekend en Ontwerpend Leren. Een onderwijs-leerstrategie die sterk een beroep doet op de vaardigheden van het leren in de 21e eeuw.”

Certificaten op afsluitende bijeenkomst in Nuenen
Bedrijfscoaches en gastsprekers verzorgden acht masterclasses en leerlingen bedachten in verschillende casussen oplossingen voor situaties in het dagelijks leven of het bedrijfsleven. Het creatieve proces werd daarbij voortdurend goed begeleid. Gisteren was de afsluiting van de eerste cyclus in theater Het Klooster in Nuenen. Deelnemers ontvingen een door Brainport officieel erkend certificaat. Ook voor onze leerling Maarten van de Sluis (havo 4) was er zo’n getuigschrift. “Ik vond het een mooie uitdaging om hieraan mee te doen. Dat we voortdurend op locatie actief waren, vond ik heel inspirerend. Je bent voor school bezig, maar niet in het klaslokaal. En je ontmoet enthousiaste sprekers uit de praktijk. Anders leren noemen ze dat. Wat mij betreft is het een geslaagd programma geweest.” Naast de genoemde scholen deden ook leerlingen van het Heerbeeck College en het Jan van Brabantcollege mee aan de Class of Entrepreneurship. De scholen zijn net als het Dr.-Knippenbergcollege officiële Brainport-scholen.

Info

Delen!

Misschien ook leuk!

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.