Skip to content

Fatsennacht 2017

Van donderdag 21 september tot en met vrijdag 22 september was weer de fatsennacht voor mavo 4!

Donderdag om 15.45 uur vertrokken de eerste leerlingen in fietsgroepen naar Elsendorp. Dankzij het heerlijke weer verliep dit voorspoedig en nam ieder groepje vol enthousiasme deel aan de activiteiten die ze onderweg tegen kwamen bij de verschillende posten.

Nadat iedereen gearriveerd was konden de leerlingen genieten van een heerlijk frietje met een snack en mochten ze daarna naar de slaapzalen hun plekje zoeken.

Vanaf 20.00 uur gingen de leerlingen met hun dropping groepje en de begeleider het spel “30 seconds” spelen, zodat ze alvast kennis met elkaar konden maken. Toen het echt donker was, werden de groepjes per bus naar verschillende plekken gebracht, waarbij ze de opdracht kregen: zo snel mogelijk naar de kampeerboerderij teruglopen zonder gepakt te worden door “fatsers”. Er waren namelijk docenten die rondreden om op zoek te gaan naar de leerlingen.

De groep die onder leiding van de ervaren meneer Brandts door sloten, velden, bossen, rivieren en weilanden zijn getrokken, hebben heel de regio Elsendorp verkend met gevaar voor eigen leven! Zij hebben er maar liefst 3 uur over gedaan, maar zijn dan ook door niemand gefatst.

Nadat iedereen weer gearriveerd was, werd het toch echt tijd om te gaan “slapen”. Iedereen sliep als een roos (dankzij de nachtwakers meneer De Bruijn en meneer Huijbers) en de volgende dag waren de leerlingen weer topfit om aan het ontbijtspel deel te nemen. De bedoeling van het spel was dat ze ontbijt konden winnen en hoe beter ze waren hoe meer lekkers ze kregen.

De slotactiviteit was het spelen van de pubquiz. Er kwamen verschillende categorieën voorbij: zoals muziek, tv- tunes en show-bizz vragen. De groepen waren ontzettend actief, omdat ze een hele mooie prijs konden winnen.

Rond de middag liep het programma ten einde en konden de leerlingen naar huis fietsen!

Wij vonden het weer een geslaagde fatsennacht en deze geluiden hebben we ook van verschillende leerlingen gehoord!

Meneer Segers en mevrouw Van Gameren

Info

Delen!

Misschien ook leuk!

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.