Skip to content

Schooltypen kort

Schooltypen kort

Zoeken

Altijd de juiste keuze!

We bieden vijf brugklasvormen aan; je start in de klas die het beste bij jou past. Uiteindelijk haal je je diploma op de mavo, havo of vwo.

Op een rijtje

Mavo
Goed nieuws: onze mavo-afdeling is door het ministerie officieel onderscheiden als excellent! We blinken volgens de jury niet alleen uit in ons onderwijs en onze ondersteuning, maar ook in onze profieloriëntatie: de persoonlijke begeleiding die we leerlingen bieden in hun zoektocht naar zichzelf, hun interesses en talenten en de bijpassende mogelijkheden in het vervolgonderwijs. Op onze mavo ken je je docenten en weet je wat er van je verwacht wordt. De mavo is een overzichtelijke afdeling. Je hebt een mentor die je persoonlijk begeleidt. Stapje voor stapje leer je steeds zelfstandiger te werken. Zo begin je in de eerste klas met het maken van je huiswerk onder begeleiding op school. In de lessen koppelen we de theorie vaak aan de praktijk. Welke keuzes zijn er allemaal? Hoe  kun je het best samenwerken? Wie ergens vastloopt of ergens moeite mee heeft, krijgt altijd hulp. Structuur, begeleiding, een duw in de goede richting: wij helpen je altijd verder.

Havo
Op de brede havo kom je met een mavo/havo- of een havo-advies. De havo onderscheidt zich door steeds meer keuzemogelijkheden. Kies het onderwijs dat bij jou past! Naast onze reguliere vakken, waaronder Spaans en ICT, geven we je steeds meer de ruimte om zelf te kiezen voor vakken die aansluiten bi jouw talenten en ambities. Zo kun je een extra vak volgen, maar in de bovenbouw ook een vak verder verdiepen op vwo-niveau. En er is de Keuzecarrousel, waarbij je enkele weken lang wordt uitgedaagd met een praktijkgericht project dat diverse vakken raakt. Maak zelf de keuze tussen de mogelijkheden! Wat je ook doet, er is altijd goede begeleiding en persoonlijke ondersteuning voor wie dat nodig heeft. Ben je gemotiveerd en durf je te kiezen? Dan past de havo bij jou!

Kansklas vwo
Met een havo-/vwo advies kun je je aanmelden voor de kansklas vwo. Tijdens het schooljaar wordt duidelijk welke richting het beste bij je past, vwo of havo. In jaar 2 stroom je in binnen een van die opleidingen.

Vwo
Bijzonder: in 2019 behaalden we opnieuw het predicaat Excellente School voor onze vwo-afdeling. “Er komen is één, prolongeren is wel heel erg knap”, zei het ministerie. Ons wetenschappelijke onderwijs werd geroemd, maar ook de begeleiding die we bieden bij ieders persoonlijke vorming. Op het vwo dagen we je uit om door te denken, van de eerste schooldag tot je examen in het zesde jaar. We onderscheiden ons door een grote aandacht voor onderzoeksvaardigheden. We zijn de enige school in Helmond die is aangesloten bij Wetenschapsoriëntatie Nederland. Onze vwo-opleiding schept de beste voorwaarden voor een universitaire vervolgstudie!

Domeinonderwijs
Een andere vorm van leren, met veel projecten in leerlabs en ateliers. Over de zesde brugklasvorm lees je alles op deze pagina.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.