Skip to content

Helmondse oorlogsjaren opgevoerd door onze leerlingen

Doodgewone gezinnen staan opeens voor onherroepelijke keuzes. Het Dr.-Knippenbergcollege brengt al vele jaren een musical, waarin leerlingen uit alle leerjaren aan volle zalen laten zien wat ze in hun mars hebben. Dit schooljaar is er een bijzondere voorstelling, 75 jaar na de bevrijding van Helmond. Een op feiten gebaseerd verhaal over de Helmondse bezettingsjaren. Vanwege het bijzondere karakter van de voorstelling is opnieuw gekozen voor Het Speelhuis in plaats van de eigen aula, en ook oud-leerlingen staan straks op de planken om mensen een geweldige en ook leerzame avond te bezorgen.

Goed en kwaad
Wat is goed? Wat is fout? Welke kant kies je: die van de bezetter, of die van het verzet? En als je niet kiest: is dat dan ook een keuze? Bijzondere verhalen tonen de dilemma’s van stadsgenoten in de donkere jaren 1940-44. Iemand gelooft heilig in het nationaal-socialisme en kiest voor de NSB, een ander bezorgt stiekem briefjes voor het verzet. Respect, haat, liefde – het komt allemaal voorbij in de musical, te zien van 7 tot en met 10 juni.

Keuzes in 2019
En dan is er ook nog de aansluiting met de huidige tijd. Onder meer door smartphones en sociale media was nog nooit zo duidelijk wat iedereen doet, waar iedereen voor staat. Vreemdelingenhaat, onverdraagzaamheid: hoe dun is de scheidslijn tussen goed en kwaad? Hoe bepalen keuzes anno 2019 ons leven? Hoe makkelijk is het om je te vergissen?

Er zijn nog kaarten!
Er zijn nog kaarten beschikbaar op de website van Het Speelhuis! De première is op 7 juni. Andere voorstellingen zijn op 8, 9 en 10 juni.

Info

Delen!

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.