Skip to content

Jule Frantzen nieuwe directeur Dr.-Knippenbergcollege

Vandaag is binnen het Dr.-Knippenbergcollege, dat deel uitmaakt van OMO Scholengroep Helmond, bekendgemaakt dat Jule Frantzen (46) per direct is benoemd tot nieuwe directeur van het Dr.-Knippenbergcollege in Helmond.

Een langgekoesterde wens
Jule Frantzen was tot haar benoeming afdelingsleider van de mavo op het Dr.-Knippenbergcollege, een functie die ze bekleedt sinds de zomer van 2018. Daarvoor was ze 21 jaar lang als docent Nederlands en teamleider actief op diverse middelbare scholen in Deurne. Frantzen is geboren en getogen in Helmond; zelf genoot ze haar middelbare opleiding op het Carolus Borromeus College. “Voor mij is een langgekoesterde wens uitgekomen. Het is mooi dat ik dit kan gaan doen op het Dr.-Knippenbergcollege, een school waar ik in korte tijd van ben gaan houden. Ik kwam hier om verder te bouwen aan de mooie mavo-afdeling die we hebben, en keek al snel mijn ogen uit. Wat hier allemaal gebeurt, is uniek. De school heeft een groot innovatief vermogen. Ik zag de vacature en wist: dit is een kans waar ik voor wil gaan. Ik vind het bijzonder dat ik nu richting mag geven aan ontwikkelingen als de nieuwbouw, eigentijds en contextrijk onderwijs en de verbindingen van onze leerlingen met de maatschappij. Ik ben er trots op dat ik dit samen met al mijn collega’s mag gaan doen.”

Weloverwogen
Paul Metzemaekers, rector van OMO Scholengroep Helmond, stond er niet alleen voor bij de benoemingsprocedure. Een commissie met daarin een ouder, een leerling en verschillende medewerkers heeft na een reeks gesprekken een weloverwogen keuze gemaakt; de beslissing was unaniem. Met Jule Frantzen staat er op het Dr.-Knippenbergcollege voor het eerst een vrouw aan het roer.

Info

Delen!

Misschien ook leuk!

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.