Skip to content

Keuzecarrousel “Rock that song” in Neerkant

Op dinsdagmiddag bezochten leerlingen van havo 3 de professionele geluidsstudio Trypoul Recording Studios in Neerkant. Het bezoek is onderdeel van “Rock that song”, waar Engels, Duits en levensbeschouwing samenwerken. Het project wil leerlingen dichter bij songteksten en muziek brengen. Daarvoor maken ze kennis met een singer/songwriter en ervaren ze wat live en akoestisch voor een lied kan betekenen.

Eigenaar Dirk Joosten loodst de leerlingen door zijn complex. Hij vertelt over de verschillende ruimtes en mogelijkheden in de studio. Een vleugje natuurkunde komt voorbij bij uitleg over digitaal en analoog, sinusgolven bij geluid en de machinekamer van het complex waar gekoeld wordt.

Opnametechnieken worden toegelicht, keuzes voor geluidsdemping in ruimtes en aan de hand van een geluidsfragment laat Dirk mogelijkheden van de mengtafel horen. Hij legt uit welke keuzes artiesten maken bij het opnemen en waarom ze dat doen.

Een stagiaire van de Rockacademy Tilburg vertelt over zijn stageplek en keuzes die hij gemaakt heeft om te komen waar hij nu is. Hij deelt ook zijn toekomstplannen met de leerlingen.

Al met al was het een zeer leerzaam bezoek.

Info

Delen!

Misschien ook leuk!

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.