Skip to content

Maandag vertrekken we naar Oeganda

Op maandag 9 april reizen vier leerlingen van het Dr.-Knippenbergcollege en het Carolus Borromeus College met drie begeleiders naar Oeganda. De hele school is al maanden bezig met het ophalen van geld voor de lokale bevolking.

Waar 2017 in het teken stond van mondiale bewustwording onder Helmonders en het betrekken van medescholieren, staat bij de OMO Scholengroep Helmond nu alles in het teken van de derde fase van het ambitieuze onderwijsspeerpunt Internationalisering: het uitvoeren van projecten in ontwikkelingslanden. Een uniek project! Maak onder dit artikel kennis met de reizigers: Julia, Tim, Isabelle en Fleur.

Ontwikkelingshulp
Leerlingen van beide scholen gaan in Oeganda het primaire en middelbare onderwijs bestuderen en helpen bij de bouw en inrichting van lokalen. Met diverse activiteiten haalde het Dr.-Knippenbergcollege al bijna € 2.500 op. En dan zijn er nog de middelen waarmee we de bevolking daar kunnen helpen, zoals balpennen en schriften. Je ziet: er gaan vier leerlingen naar Oeganda, maar er zijn veel meer mensen betrokken bij dit mooie project.

Een bijzondere week
Namens de Knip gaat docente Pascalle Promper mee, namens het Carolus docente Imke van den Akker. Bijzonder in het gezelschap is Hermine van Asten, voorzitter van de Stichting Obumu Nederland-Uganda. Ze ging al regelmatig naar Oeganda, het land waaraan ze haar hart verloor. “Ik wil nog niet al te veel kwijt over het programma, want het moet voor de leerlingen een verrassing blijven. Vast staat dat we scholen bezoeken, maar er is ook voldoende ruimte voor culturele activiteiten. Hoe dan ook wordt het een bijzondere week!” Bij deze projecten werkt OMO Scholengroep Helmond samen met de gemeente. De commissie Internationale Betrekkingen maakte geld vrij voor de reis, waarbij ook Stichting Helmondiaal betrokken is.

Info

Delen!

Misschien ook leuk!

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.