Skip to content

Netwerkontbijt op het Technasium

In de ochtend van 13 september organiseerde het Dr.-Knippenbergcollege een netwerkontbijt voor vertegenwoordigers van bedrijven uit onze regio en bovenbouwleerlingen van het Technasium. Het doel: met elkaar in contact komen en blijven, leren netwerken. Wie weet kunnen er in de nabije toekomst weer nieuwe projecten in de praktijken worden uitgevoerd!

“Hier zit onze toekomst”
Groepen scholieren kreeg om de beurt een minuut om zich voor te stellen in de collegezaal. Daarna werd er aangeschoven aan tafel. Leerlingen kregen de kans om in gesprek te komen met professionals, en die kans grepen ze met beide handen aan. Wat doet jullie organisatie precies? Hoe ziet het aanbestedingsproces eruit? Speelt duurzaamheid een rol? “Goede contacten opbouwen is belangrijk”, vertelt Matthijs Hillendoorn van vwo 5. “Wie weet kunnen we er nog een opdracht voor doen op het Technasium en wie weet leer je op momenten als vandaag zelfs je toekomstige werkgever kennen. Dit is belangrijk voor de studiekeuze. Wat vind ik leuk? Wat past bij mij?” Aan de tafel wordt eenstemmig geknikt. “Mooi toch”, glimlacht Pieter van Hout. Hij is adjunct-directeur Projecten bij Kuijpers Installaties. “Hier zit onze toekomst. We laten deze jongeren graag meedenken over vernieuwingen. Hoe kijken zij tegen dingen aan? Wij leren ervan. Zij de frisse ideeën, wij de vervolgstappen. We doen veel binnen het onderwijs, zelfs al op basisscholen. Met techniek kun je niet vroeg genoeg in aanraking komen.”

Potentiële opdrachtgevers ontmoeten
Isabel Rutten schuift aan. Ze zit ook in vwo 5. “Ik vind het interessant om potentiële opdrachtgevers te ontmoeten. Wij zoeken projecten binnen Science & Exploration. Wie weet spreken we hier vandaag iemand die met ons in zee wil gaan. Het presenteren vind ik nooit zo spannend. Je moet je altijd goed voorbereiden, dan heb je het belangrijkste deel van de presentatie al achter de rug.”

Info

Delen!

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.