Skip to content

Niels toejuichen op het WK Rolstoeltennis

Niels Vink (15) uit mavo 3 doet deze week mee aan de World Team Cup in Apeldoorn, het WK Rolstoeltennis met de 160 beste spelers uit 25 landen. Meer dan 50 leerlingen juichten gisteren voor hem in de wedstrijd tegen Canada.

Niels zit in de Sportklas. Hij is tot nu toe de enige daarin met een handicap (waarover meer in dit artikel van ED). “Dat was in het begin even zoeken”, geeft mentor Nick Bronzwaer toe. “Maar ik wil een groot compliment maken”, haakt Niels’ moeder Nicole van Beek in. “Vanaf het begin is het Dr.-Knippenbergcollege er heel goed mee omgegaan en daar heb ik veel respect voor. Hoe vandaag een hele bus naar Apeldoorn komt: fantastisch.”

De aanwezige leerlingen zaten in de onderbouw allemaal in de Sportklas. Nu ze in de bovenbouw zitten, is er het logische vervolg met de examenvakken LO2 (mavo) en BSM (Bewegen, Sport en Maatschappij, voor havo en vwo). Aanmelden voor de dag naar Apeldoorn was op vrijwillige basis en de bus zat al snel vol.

Iedereen even in een rolstoel
Voor de wedstrijd van Niels begon, zaten ze allemaal zelf ook even in rolstoel. Dat dat toch wel zwaar is, hadden ze niet verwacht. Heel anders dan de tennissport die ze gewend zijn. Er kwamen al snel zweetdruppels, maar dat kon ook niet anders bij 30 graden Celsius. Vanuit de organisatie, tennisbond KNLTB, werd er vervolgens ook een rondleiding achter de schermen verzorgd.

Een kansrijke toekomst
Door het afhaken van twee landgenoten, speelt Niels deze week wedstrijden tegen de allerbeste tegenstanders. Tegen de 27-jarige Canadees Rob Shaw speelde hij een puike wedstrijd. Hij verloor wel, met 2-0. Na de nabespreking met zijn coach kwam hij echter tevreden naar zijn klasgenoten toe. “Het was een mooie wedstrijd in een bijzondere week. Wat super trouwens, dat jullie er allemaal zijn!” De sportdocenten keken trots toe. Ze hebben met eigen ogen gezien dat Niels zijn plafond nog lang niet heeft bereikt. Woensdag en vrijdag volgen meer wedstrijden.

 

Info

Delen!

Misschien ook leuk!

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.