Skip to content

OMO Scholengroep Helmond en Helmond Sport starten Topsport-dagopleiding

Er komt een nieuwe dagopleiding vanaf schooljaar 2018-2019; een initiatief van de OMO Scholengroep Helmond en Helmond Sport. Het doel van de samenwerking: scholieren op een zo hoog mogelijk niveau laten voetballen, waarbij een enkeling door kan stromen naar het betaalde voetbal en het algehele sportniveau in de regio stijgt. Het voornaamste doel voor het sportende kind: de weg naar het diploma.

Lees ook het artikel in het Eindhovens Dagblad!

Het diploma als einddoel
Leerlingen trainen, gaan naar school én doen hun huiswerk voor 17:00 uur. “Ze gaan volledig mee in het reguliere onderwijs”, stelt topsportcoördinator Pieter Donkers van het Dr.-Knippenbergcollege. “De optimale combinatie van sport en onderwijs is voor deze regio echt uniek. Door de samenwerking en een uitgekiend schema, zijn de kinderen ’s avonds vrij van verplichtingen vanuit het voetbal en school.” Het welbevinden van de leerling staat centraal, naast een brede motorische opleiding. “Met het diploma als einddoel. Of dat nou op onze havo is of op bijvoorbeeld het vmbo van het Vakcollege. Áls je het al schopt tot selectiespeler bij Helmond Sport, zal je op je 32e toch echt moeten gaan denken aan een carrière voor erna. Een goed perspectief is er alleen met de juiste startkwalificatie. We scheppen samen een uitstekend sportklimaat. De school en de profclub zijn beide betrokken bij zowel de lessen als de verrichtingen op het veld, met hele korte lijnen. De dagopleiding moet een warm bad worden voor de scholieren uit de regio.”

Onderwijs en sport hand in hand
De jeugdopleiding van Helmond Sport start komend seizoen met een onder 13 elftal. Het streven is om bij toetreding van de Sport en (be)leefcampus De Braak een volledige jeugdopleiding te hebben staan. Op dat moment gaan onderwijs en sport dan ook letterlijk hand in hand in Helmond. “We beginnen heel bewust met één elftal”, vertelt Marcel van den Bunder, algemeen directeur van Helmond Sport. “Dit is een nieuw concept, waarbij naast het voetbal het ook heel belangrijk is dat onze jeugdspelers goed geschoold worden. Als je met een gering aantal kinderen start, kunnen we beter monitoren en bijsturen. Elk jaar breiden we dan verder uit. We werken aan de ideale week. Het streven is om vroeg te beginnen met trainingen, erna volgen reguliere lessen en het einde van dag bestaat uit huiswerkbegeleiding. Om dan op zaterdag te presteren in de wedstrijd. De juiste focus op individueel niveau, de juiste balans tussen werken en rust, een realistisch carrièreperspectief. Dat gaan we bieden vanaf deze zomer.”

Info

Delen!

Misschien ook leuk!

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.