Skip to content

De mentor

De mentor

Zoeken

De mentor: aanspreekpunt voor de klas

Iedere klas heeft een eigen mentor. De mentor leert jou en je klasgenoten goed kennen. Je kunt altijd bij hem of haar terecht met vragen of hulp. Op de eerste schooldag na de zomervakantie is het de mentor die jou en je klas verwelkomt en die ervoor zorgt dat de overstap vanaf de basisschool zo goed mogelijk verloopt. Je maakt al voor het schooljaar begint kennis met je mentor en met je klas: de start van een fijne tijd op de Knip!

Een belangrijke schakel
De mentor is de spin in het web. Hij overlegt wanneer dat nodig is met jou, je ouders, andere docenten en het  zorgteam. Zo kunnen we de ondersteuning bieden die iedere leerling nodig heeft. Mentoren houden een volgsysteem bij en zorgen ervoor dat de juiste mensen op de hoogte zijn van belangrijke informatie. De mentor wil ook graag weten hoe het met jou gaat. Het is belangrijk dat je een goede klik hebt met je mentor.

Persoonlijke aandacht
Wekelijks heb je in de brugklas mentorlessen; in andere leerjaren heb je eens in de twee weken een mentorles. Tijdens deze uren heeft je mentor tijd voor groepsvorming, persoonlijke aandacht en begeleiding. Daarnaast heb je studielessen waar je vragen kunt verwachten als:

  • Hoe ga je met huiswerk om?
  • Hoe maak je een planning?
  • Hoe gebruik je je agenda?
  • Hoe leer je voor toetsen?
Jouw eigen coach
Je hebt ook een eigen coach: nieuw sinds schooljaar 2021-2022. Lees er alles over in dit boekje: A Brand New Day.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.