Skip to content

Durf te kiezen!

Durf te kiezen!

Zoeken

De Knip biedt op ieder niveau uitdagende onderwijsactiviteiten: vakoverstijgende projecten, soms in samenwerking met andere scholen of leuke bedrijven.

Op de mavo
Op de mavo denk je na over je toekomst: wie ben je, wat kun je en wat wil je? Welke keuzes zijn er allemaal? Dat ontdek je onder meer in het aparte vak Profieloriëntatie. Loopbaanbegeleiding vinden we belangrijk op onze
school. Het gaat niet alleen om het behalen van je diploma: dat je jezelf op verschillende manieren ontwikkelt is minstens zo belangrijk.
Meer informatie

Op de havo
Als leerling van de havo maak je kennis met de Keuzecarrousel, waarbij je wordt uitgedaagd met een praktijkgericht project dat diverse vakken raakt. Maak zelf de keuze tussen verschillende lesmodules: wat vind je interressant? De Keuzecarrousel zet vakken in een breder perspectief. Wat leveren de verschillende schoolvakken mij op? Wat zou je allemaal kunnen worden als je ergens goed in bent? Denk aan de Keuzecarrousel Nederlands, waarbij je als journalist een echte krant maakt. Of denk aan een echte escaperoom die je bouwt en waarbij wiskunde, natuurkunde en scheikunde om de hoek komen kijken.
Meer informatie

Op het vwo
We zijn de enige school in Helmond die is aangesloten bij Wetenschapsoriëntatie Nederland (WON), waarbij we samenwerken met diverse universiteiten. Je leert om als een wetenschapper te denken en ontwikkelt je tot een kritische wereldburger. We onderzoeken de wereld van het magisch denken van Harry Potter en Alice in Wonderland, we bestuderen filmpjes van bijvoorbeeld Freek Vonk en we brengen je in contact met wetenschappers. Je studeert af met een academische meesterproef op eerstejaars universitair niveau.
Meer informatie

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.