Skip to content

Onze mavo-afdeling onderscheiden als Excellente School!

Onze mavo-afdeling ontving het predicaat Excellente School uit handen van Alida Oppers, directeur-generaal primair- en voortgezet onderwijs van het ministerie van Onderwijs in Den Haag. Een mooie prestatie, zeker omdat we hoorden dat de procedures van het ministerie onlangs zijn aangescherpt: je krijgt de onderscheiding niet zomaar.

We blinken volgens de onafhankelijke jury niet alleen uit in ons onderwijs en onze ondersteuning, maar ook in onze profieloriëntatie: de persoonlijke begeleiding die we leerlingen bieden in hun zoektocht naar zichzelf, hun interesses en talenten en de bijpassende mogelijkheden in het vervolgonderwijs. Mevrouw Oppers: “Iedere dag wordt er hier stilgestaan bij hoe het nog beter kan. Die ambitie, nog beter dan goed willen zijn, is lovenswaardig. Ik heb leerlingen horen zeggen: als je hier als leerling binnenstapt, voel je je welkom en gezien. Dáár draait het allemaal om. Dat heeft deze school hartstikke goed begrepen.”

Een trotse wethouder
Ook wethouder Margreet de Leeuw liet weten trots te zijn. “De school legt de lat iedere keer weer hoger en je ziet: als je doelen stelt, kun je ze bereiken. Dan lukt het! Heel inspirerend voor leerlingen: je moet ervoor gaan! Ik ben enorm trots. We gaan dit uitgebreid in de etalage zetten.”

Erkenning
De onderscheiding is een bevestiging voor het hele team: we zitten op de goede weg als het gaat om zaken als onderwijs, talentontwikkeling en loopbaanbegeleiding. Landelijk zijn er dit jaar 31 middelbare scholen in het zonnetje gezet: we zijn trots dat we tot de uitblinkers horen! Afdelingsleider Martijn Verhagen: “Het onderzoek van de inspectie is behoorlijk breed, met een focus op de verschillende processen zoals die er zijn op onze school. We hebben gesprekken gevoerd met deskundigen en voor de herfstvakantie heeft de jury onze school bezocht. We zagen onlangs het rapport met bevindingen en toen dachten we al: we zouden wel eens in de prijzen kunnen vallen. Er waren slechts hele minieme kanttekeningen, die we ook nog eens eenvoudig konden pareren. Ik zie de onderscheiding als een beloning voor het hele team: er is heel hard gewerkt. Maar vooral wil ik ook een pluim geven aan al onze leerlingen. Er hangt hier iedere dag een hele fijne sfeer, en dat hebben we natuurlijk ook aan hen te danken.”

Hieronder foto’s en twee video’s:

 

Info

Delen!

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.