Skip to content

Robotteam dit jaar naar Denver

In maart 2018 hadden acht leerlingen van onze school de primeur: met studenten van Fontys (samen team Force Fusion) bouwden ze een indrukwekkende robot, waarmee ze in San Diego gingen strijden in de FIRST Robotics Competition. We wonnen direct een award! Een jaar later ging opnieuw een groep leerlingen met een zelfgebouwde robot naar Californië, nu naar San Francisco (zie links onder de foto). Dit maal gingen er ook leerlingen mee van het Carolus en het Vakcollege Helmond. En nu, in jaar drie van Force Fusion, gaan opnieuw negen Helmondse leerlingen het avontuur aan. Vijf ervan komen van onze school.

Afgelopen maandag is de eerste teamavond geweest. Tijdens deze wekelijkse avonden werken leerlingen aan programmeren, ontwerpen, 3D-tekenen, PR, social media, fotografie, sponsoring, communicatie. Ook de hele reis regelen zij met het team samen. Dit traject neemt een heel schooljaar in beslag.

Lees hier alles over onze robotwedstrijden in San Diego, maart 2018, en hier over het vervolg in San Francisco, maart 2019.

Veel leerplezier allemaal en geniet van dit unieke avontuur!

Info

Delen!

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.