Skip to content

Twee awards voor robotteam Dr.-Knippenbergcollege in San Francisco

Twee awards voor robotteam Dr.-Knippenbergcollege in San Francisco

Zoeken

Het bekende robotteam Force Fusion, van het Dr.-Knippenbergcollege en studenten van Fontys Hogescholen, won afgelopen zondag in San Francisco twee awards na een zinderende competitie. Een prachtige prestatie van het team! Inmiddels zijn alle leerlingen weer thuis, na twaalf prachtige dagen in de staat Californië.

Een robot in zes weken
‘De Knip’ is dé technologie-school van de regio. Leerlingen die deze wereld interessant vinden en later misschien zelf wel iets willen gaan doen met bijvoorbeeld mechatronica of werktuigbouwkunde, kunnen al op jonge leeftijd volop aan de slag op deze middelbare school. Bij de FIRST Robotics Competition hebben de scholieren in zes weken tijd een robot gebouwd die voldeed aan alle regels om te kunnen meedoen aan de wedstrijden. Zo moest hij ballen en schijven kunnen oppakken en transporteren. Een geweldige uitdaging, maar ook in dit tweede jaar is het de groep gelukt. Een week voor het vertrek naar Schiphol, werd de robot al naar andere kant van de Atlantische Oceaan gestuurd.

Een prachtige tijd in San Francisco
Op 8 maart volgde de groep leerlingen, met voor het eerst ook twee scholieren van het Carolus Borromeus College en eentje van het Vakcollege Helmond. De eerste dagen waren direct intensief. Er zijn high schools en prestigieuze universiteiten bezocht, maar ook bedrijven op Sillicon Valley. En natuurlijk was er ook tijd voor leuke uitstapjes, met onder meer Alcatraz en een fietstocht over de Golden Gate Bridge. Toen volgde de competitie. Acht wedstrijden in wisselende allianties, waarbij het steeds beter ging en de bijdrage van Force Fusion steeds groter werd. Het succes werd uiteindelijk beloond met de Safety Award en de Imagery Award. Die laatste staat voor het design van de robot en de algehele uitstraling van het team tijdens de competitie. Trots, blij en toch ook wel vermoeid ging iedereen vervolgens terug naar huis. Met een mooie en leerzame herinnering erbij!

Bekijk hier vijf video’s op Youtube, gemaakt tijdens het verblijf in San Francisco!

Info

Delen!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.