Skip to content

We doen weer mee aan de robotcompetitie in Amerika!

Vorig jaar gingen acht leerlingen van het Dr.-Knippenbergcollege naar Californië om mee te doen aan robotcompetitie. Die robot bouwden ze zelf, samen met studenten Mechatronica van Fontys Hogescholen. Dit jaar doen we opnieuw mee. We gaan met zes leerlingen meedoen; drie anderen komen van de andere scholen van OMO Scholengroep Helmond. Gisteren was de eerste teamavond. “Dit gaat echt ontzettend gaaf worden.”

De groep Helmondse leerlingen is vorige week gekozen. Het gaat om negen scholieren die zichzelf aan een kleine jury presenteerden. In totaal waren er namelijk meer leerlingen die mee wilden en die ook erg geschikt waren vanwege bijvoorbeeld kennis, talent, potentie en/of passie. Wie mogen er uiteindelijk mee in schooljaar 2018/2019? Bjorn, Koen, Tessa, Femke, Nikki en Brady van het Dr.-Knippenbergcollege, Ching en Sterre van het Carolus Borromeus College en Martijn van het Vakcollege Helmond.

We gaan het team Force Fusion de komende maanden volgen. Hieronder foto’s van de eerste teamavond. De leerlingen hebben al geoefend met 3d-tekenen en maakten kennis met de robot van het vorige schooljaar.

Hier vind je de film (8 minuten) van ons avontuur in maart 2018:

Info

Delen!

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.