Skip to content

Mavo (vmbo-t)

Mavo (vmbo-t)

Zoeken

Vmbo betekent voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs. Onze school biedt de vierjarige opleiding vmbo-t aan; wij noemen het de mavo. Met een mavo-diploma kun je naar het middelbaar beroepsonderwijs (mbo), sommige leerlingen kiezen ervoor door te stromen naar Havo 4. 

Op de mavo bieden we een duidelijke leerroute waarin er, naast theoretisch gerichte vakken, een praktijkgericht programma in 4 leerjaren prominent als ontwikkellijn geprogrammeerd staat. In de lessen koppelen we de theorie aan de praktijk. Centraal staat het werken met een echte opdrachtgever, wat onderwijs meer contextrijk maakt. 

Begeleiding

De mavo is een overzichtelijke afdeling. Je hebt een mentor en een coach die jou persoonlijk begeleiden. Stapje voor stapje leer je steeds zelfstandiger te werken. Tot aan de kerstvakantie nemen alle brugklasleerlingen deel aan de Knipuren. Tijdens deze vast ingeroosterde flexlessen helpen we jou bij het leren leren, plannen van je huiswerk en ook krijg je de ruimte om tijdens de Knipuren aan je huiswerk te beginnen. Dit alles onder begeleiding van een docent, mentor of coach. Hoe kun je het beste samenwerken? Wie ergens vastloopt of ergens moeite mee heeft, krijgt altijd hulp. Structuur, begeleiding, een duw in de goede richting: wij helpen je altijd verder. Ook begeleiden de loopbaancoaches je met je keuze voor een profiel dat bij je past. Ze  helpen je in de zoektocht naar jezelf, je interesses en je talenten zodat je na de mavo de juiste keuze voor je vervolgopleiding kunt maken. 

Knipmaatjes

Naast de mentor en coach heeft iedere klas ook één of twee Knipmaatjes. Dit zijn leerlingen uit de vierde klas die een belangrijke rol spelen tijdens de introductieweek en de Knipuren. Je kunt hen alles vragen over onze school.

Schooljaar 2024-2025

Vanaf schooljaar 2024-2025 mogen alle scholen met mavo in leerjaar 3 en 4 één of meerdere praktijkgerichte programma’s aanbieden. Wij hebben ervoor gekozen om Technologie & Toepassing en Dienstverlening & Producten aan te bieden. De praktijkgerichte programma’s tellen mee in de slaag-zakregeling en worden afgesloten met een schoolexamen. 

Bij al deze programma’s werken leerlingen projectmatig aan levensechte vraagstukken van bedrijven en instellingen. Bij de projecten staan loopbaanontwikkeling en competentieontwikkeling centraal. Leerlingen ontwerpen bijvoorbeeld een podium voor de Cacaofabriek, zoeken naar oplossingen voor het nieuwe stadion van Helmond Sport of maken een levensfilm voor ouderen. Door dit programma is de theoretische leerweg niet meer puur theoretisch, maar zit er voor alle leerlingen van de mavo ook een praktische component in het vakkenpakket. Bekijk de animatie voor meer informatie over het praktijkgerichte programma op: Animatie het praktijkgerichte programma on Vimeo

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.