Skip to content

Mavo (vmbo-t)

Mavo (vmbo-t)

Zoeken

Vmbo betekent voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs. Onze school biedt de vierjarige opleiding vmbo-t aan; wij noemen het gewoon mavo.  Met het mavo-diploma kun je naar het middelbaar beroepsonderwijs, maar soms ook naar de havo. 

Op de mavo bieden we een duidelijke leerroute waarin er, naast theoretisch gerichte vakken, een sterk praktisch gericht programma in 4 leerjaren prominent als ontwikkellijn geprogrammeerd staat. Centraal staat het werken met een echte opdrachtgever wat onderwijs meer contextrijk maakt. Ook begeleiden we je met je keuze voor een profiel dat bij je past. Je mentor en coach helpen je in de zoektocht naar jezelf, je interesses en je talenten. Zodat je de juiste keuze voor je vervolgopleiding kunt maken. 

 

Begeleiding

De mavo is een overzichtelijke afdeling. Je hebt een mentor die je persoonlijk begeleidt. Stapje voor stapje leer je steeds zelfstandiger te werken. Zo begin je in de eerste klas met het maken van je huiswerk onder begeleiding op school. In de lessen koppelen we de theorie vaak aan de praktijk. Welke keuzes zijn er allemaal? Hoe kun je het best  samenwerken? Wie ergens vastloopt of ergens moeite mee heeft, krijgt altijd hulp. Structuur, begeleiding, een duw in de goede richting: wij helpen je altijd verder. 

 

Knipmaatjes

Naast de mentor en coach heeft iedere klas ook één of twee Knipmaatjes. Dit zijn leerlingen uit de vierde klas die een belangrijke rol spelen tijdens de introductieweek en de Knipuren. Je kunt hen alles vragen over onze school.

Profielkeuze

In het tweede jaar, maar vooral in het derde jaar kies je de vakken waarin je examen gaat doen. Na de mavo kun je kiezen voor het mbo of je kunt doorstromen naar de havo.

Op de mavo denk je na over je toekomst: wie ben je, wat kun je en wat wil je? Welke keuzes zijn er allemaal? Dat ontdek je onder meer in het aparte vak profieloriëntatie.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.