Skip to content

Mavo (vmbo-t)

Mavo (vmbo-t)

Zoeken

Vmbo betekent voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs. Onze school biedt de vierjarige opleiding vmbo-t aan; wij noemen het gewoon mavo.  Met het mavo-diploma kun je naar het middelbaar beroepsonderwijs, maar soms ook naar de havo. 

Goed nieuws: onze mavo-afdeling is door het ministerie officieel onderscheiden als excellent! We blinken volgens de jury niet alleen uit in ons onderwijs en onze ondersteuning, maar ook in onze profieloriëntatie: de persoonlijke begeleiding die we leerlingen bieden in hun zoektocht naar zichzelf, hun interesses en talenten en de bijpassende mogelijkheden in het vervolgonderwijs. Op onze mavo ken je je docenten en weet je wat er van je verwacht wordt.

Begeleiding
De mavo is een overzichtelijke afdeling. Je hebt een mentor die je persoonlijk begeleidt. Stapje voor stapje leer je steeds zelfstandiger te werken. Zo begin je in de eerste klas met het maken van je huiswerk onder begeleiding op school. In de lessen koppelen we de theorie vaak aan de praktijk. Welke keuzes zijn er allemaal? Hoe kun je het best  samenwerken? Wie ergens vastloopt of ergens moeite mee heeft, krijgt altijd hulp. Structuur, begeleiding, een duw in de goede richting: wij helpen je altijd verder. Lees meer over persoonlijke begeleiding op onze mavo.

In het tweede jaar, maar vooral in het derde jaar kies je de vakken waarin je examen gaat doen. De mavoleerlingen hebben het goed naar hun zin op het Dr. Knippenbergcollege. Dit blijkt wel uit het hoge aantal leerlingen dat doorstroomt naar de havo.

Op de mavo denk je na over je toekomst: wie ben je, wat kun je en wat wil je? Welke keuzes zijn er allemaal? Dat ontdek je onder meer in het aparte vak profieloriëntatie.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.