Mavo

Gedurende alle leerjaren ga je keuzes maken. Steeds meer ga je richting geven aan jouw loopbaan. Deze keuzes zorgen uiteindelijk voor een vakken- en profielkeuze waarmee jij al richting geeft aan jouw loopbaan.

In het eerste leerjaar maak je kennis met de drie talentgebieden. Aan het einde van leerjaar 1 ga je een keuze maken welk talentgebied het beste bij jou past. In leerjaar 2 gaat de keuze weer een stap verder en ga je een profielkeuze maken. In onderstaand filmpje word dit duidelijk uitgelegd.

In leerjaar 3 ga je de gekozen profielen ervaren. Je volgt het eerste half jaar een profiel en in het tweede half jaar het andere gekozen  profiel. Zo ga je steeds meer ervaren wat bij jou past. Naast het kiezen van de profielen, mag je ook richting geven door twee vakken te kiezen. Eind leerjaar 3 maak je een definitieve keuze voor het profiel voor leerjaar 4. Bekijk voor meer informatie onderstaande film.

Profiel en/of vakkenwijziging
Een vakkenwijzing aanvragen kan voor 13 oktober door middel van onderstaand formulier. Het verzoek dien je in bij de loopbaancoaches per e-mail. De loopbaancoach bekijkt de aanvraag en informeert jou. De voorwaarde voor een overstap is dat er plaats is in de lesgroep en dat er sprake is van een kloppend pakket. Indien er geen plaats is, behoud je je oorspronkelijke pakket. Na 13 oktober is een profiel- of vakwijziging niet meer mogelijk.

Informatie richting vervolgopleiding

Voor belangrijke informatie over de mbo-opleidingen, kun je kijken op de website kiesmbo.nl. Hierop vind je de data waarop de open dagen plaatsvinden en vind je alle mbo-sectoren en daaraan gekoppelde mbo-opleidingen.

Opleidingen met een beperkt aantal plaatsen of opleidingen met een selectieprocedure 
Kijk op de website van desbetreffende mbo-instelling.

Deadlines aanmelden vervolgopleiding:
Voor alle mbo-opleidingen geldt aanmelden vóór 1 april 2024.