Skip to content

Kwaliteitsgegevens

Kwaliteitsgegevens

Zoeken

Er zijn verschillende organisaties die de resultaten van scholen samenvoegen en publiceren. Hieronder worden de belangrijkste genoemd.

Scholen op de kaart
De schoolgegevens van onze school worden openbaar gemaakt via de website Scholen op de kaart. Dit is een initiatief van de sectororganisatie VO-raad. U vindt hier onder andere:

  • slagingspercentages,
  • overzicht schoolkosten,
  • cijfers ziekteverzuim,
  • onderwijstijd,
  • resultaten oudertevredenheidsonderzoeken.

Wilt u weten hoe het Dr. Knippenbergcollege presteert? Bekijk recente resultaten in de schoolgids

Inspectie van het Onderwijs 
De Inspectie van het Onderwijs vergelijkt jaarlijks de resultaten van de scholen in Nederland met elkaar en geeft daarvan per school een overzicht uit: de opbrengstenkaart. Op de opbrengstenkaart vindt u het oordeel van de Inspectie van het Onderwijs over de school.

U kunt de Inspectie bereiken voor vragen en klachten via deze link.

Gezonde Schoolkantine

De gezonde schoolkantine is een langlopend project van het Voedingscentrum. Het heeft als doel een gezonder voedingsaanbod op vo- en mbo-scholen.

Als richtlijn voor een gezonde schoolkantine geldt een aanbod van minimaal 75% producten uit de schijf van vijf (fruit, volkoren broodjes en salades) en maximaal 25% extra’s (koek, snoep of snacks). Daarnaast wordt het drinken van water gepromoot.

Elke school die voldoet aan deze richtlijnen komt in aanmerking voor een “gezonde schoolkantineschaal”.

Vanaf schooljaar 2015-2016 is er hard gewerkt om een gezond aanbod in de schoolkantine aan te bieden. Het aanbod van gezonde producten is uitgebreid met onder andere fruit en salades en de snoepautomaten zijn verdwenen. Ook is het drinken van energy-dranken niet toegestaan, net zoals het meenemen van grootverpakkingen chips en koeken naar school.

In 2015 heeft het Dr.-Knippenbergcollege voor de eerste maal de gezonde schoolkantine schaal ontvangen van het Voedingscentrum.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.