Skip to content

Robotica Teams

Robotica Teams

Zoeken

FIRST Lego League, FIRST Tech Challenge en FIRST Robotics Competition; dé drie Robotica teams waar iedere leerling aan deel kan nemen! 

Voorbereiden op de toekomst, samenwerken met diverse partijen, samen leren en innoveren. Wij doen als school mee aan FIRST. De FIRST gedachte past naadloos in alles waar Brainport-scholen voor staan. FIRST staat voor For Inspiration and Recognition of Science and Technology. 

Klik hier voor een filmpje over Robotica.

 

Doel is het enthousiasmeren, verwonderen en inspireren voor technologie. Ons team bestaat uit enthousiaste leerlingen die robots ontwerpen en er mee strijden in wedstrijden. Elk jaar zijn er nieuwe missies die de robots uitvoeren op speciaal ontworpen speelvelden. Je leert in het team je talenten kennen en ontwikkelen. Naast het bouwen van een robot leer je ook programmeren, samenwerken, creatief denken, onderzoeken, design en nog veel meer. We hebben drie Robotica-teams. Daarnaast geven we ook Robotica gastlessen op basisscholen.

FIRST Lego League (FLL)

Het Dr. Knippenbergcollege doet mee aan dFIRST Lego League. Wekelijks werken we op donderdagmiddag samen aan het bouwen en programmeren van robots en andere creaties. De FIRST Lego League is een wedstrijd waarbij leerlingen in groepen van maximaal 10 leerlingen een robot aanleveren, die kan voldoen aan de missies van dat jaar én een innovatieproject uitvoeren. De opdrachten worden elk jaar opgehangen aan een thema en gedefinieerd in de jaarlijks wisselende Challenge. Wij werken ieder jaar toe naar de regiofinale op De Kempel in Helmond. Presteren is dan leuk, maar veel belangrijker is dat we leren samenwerken, elkaar inspireren, onze creativiteit ontwikkelen en op een onderzoeksmatige manier oplossingen zoeken. Ook leerlingen die het bouwen en programmeren willen leren zijn welkom bij deze wekelijkse bijeenkomst en deelname aan de wedstrijd is niet verplicht. Je mag ook altijd gezellig komen werken met leerlingen met dezelfde interesses, zonder te moeten meedoen aan één van de wedstrijdteams. De FIRST LEGO League is iedere donderdagmiddag tijdens het 9de en 10de lesuur, voor iedere brugklasser en tweede klasser die er interesse in heeft.

 

 

 

 

FIRST Tech Challenge (FTC)

Samen met het FIRST Tech Challenge team wordt er ieder jaar een nieuwe robot gemaakt voor een nieuw spel. In september wordt dit spel bekend gemaakt. Dan wordt er in ongeveer 10 weken een robot gemaakt, die meedoet aan wedstrijden. We doen mee aan wedstrijden in heel de Benelux. Zo zijn we bijvoorbeeld naar wedstrijden in Groningen, Hasselt en Eindhoven geweest. In februari is er een finale waar de beste teams strijden om vele prijzen. Dit alles is een challenge die gefocust is op het maken van een robot. Naast dat kinderen leren over technische vaardigheden leren ze ook een team te vormen, samen te werken en planningen bij te houden. Het is zo veel meer dan alleen techniek. FTC kun je doen vanaf klas 3.

FIRST Robotics Competition (FRC)

Leerlingen van het FIRST Robotics Competition team bouwen samen met hbo-studenten in zes weken een robot die moet voldoen aan honderden voorwaarden, waarna ermee gestreden wordt in groots opgezette competities die met name in de Verenigde Staten plaatsvinden. Iedereen heeft wel eens beelden op televisie gezien van soortgelijke events: een stadion vol enthousiast tech-fans, in het midden een speelveld en daaromheen fanatieke jongeren met laptops en joysticks. Winnen is leuk maar niet belangrijk: het gaat erom dat teams elkaar en nieuwe generaties inspireren, dat jonge mensen een rijk netwerk creëren en bijvoorbeeld toekomstige werkgevers ontmoeten, dat leerlingen (STEAM-)competenties ontwikkelen als samenwerken, creatief denken, programmeren, onderzoeken, organiseren, presenteren, fondsenwerven, pr bedrijven, omgaan met teleurstellingen, de Engelse taal, budgetbewaking en nog veel meer.

Alles wordt door de leerlingen en studenten helemaal zelf geregeld; onder andere sponsoring, materialen, bouwlocatie, technische cursussen, de reis, etc. Een heel jaar lang zijn er wekelijkse teambuildingsactiviteiten, waarbij onder meer wordt bepaald voor welke competitie (en dus welke regio in Amerika) wordt gekozen. Ook krijgen leerlingen deze weken programmeeromgevingen onder de knie; denk aan SolidWorks en LabVIEW.

Dit jaar gaan de leerlingen naar Hawaï voor hun wedstrijden! Op YouTube zijn onze journaals nog allemaal te vinden: De Knip goes San Diego of Onze leerlingen in San Francisco.

Vragen over Robotica? Neem contact op met Sabrina van Driel, coördinator Robotica.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.