Skip to content

Havo

Havo

Zoeken

Havo staat voor hoger algemeen voortgezet onderwijs. Het vormt een voorbereiding op het hoger beroepsonderwijs. Wij zijn heel erg trots op onze havo-afdeling en investeren al jaren in deze prachtige groep leerlingen. Op de Knip hebben we hart voor de havo!

In onze brede havo-brugklas kom je met een mavo/havo- of een havo-advies. De havo onderscheidt zich door steeds meer keuzemogelijkheden. Kies het onderwijs dat bij jou past! Naast onze reguliere vakken, waaronder Spaans en ICT, geven we je steeds meer de ruimte om zelf te kiezen voor vakken die aansluiten bij jouw talenten en ambities. Zo kun je een extra vak volgen, maar in de bovenbouw ook een vak verder verdiepen op vwo-niveau. En er is de Keuzecarrousel, waarbij je enkele weken lang wordt uitgedaagd met een praktijkgericht project dat diverse vakken raakt. Maak zelf de keuze tussen de mogelijkheden!

Wat je ook doet, er is altijd goede begeleiding en persoonlijke ondersteuning voor wie dat nodig heeft. Ben je gemotiveerd en durf je te kiezen? Dan past de havo bij jou!

Uniek op onze havo!
We hebben een bijzonder ondersteuningsaanbod op onze havo. Dit merk je al in de brugklas met de Knipuren: onder begeleiding van een docent huiswerk inplannen en maken zodat je thuis veel minder hoeft te doen. 

In de bovenbouw hebben we de vvv-uren. De v’s staan voor verbeteren, verbreden en verdiepen. Die doe je iedere week drie uur, waarbij je als leerling zelf kiest welk vak je meer aandacht wilt geven. Ga je onder begeleiding een onvoldoende opkrikken? Ben je ergens goed in en wil je daar nog veel meer over leren?

De pedagogische coach (PeCo) begeleidt havo-leerlingen die even wat meer begeleiding nodig hebben. Extra ondersteuning voor leerlingen die even een duwtje in de rug nodig hebben.

Dit alles zorgt ervoor dat we op de havo net een wat ander begeleidingsaanbod hebben dan op de andere afdelingen, specifiek gericht op de havist.

Welk profiel kies jij?
Aan het einde van leerjaar 3 havo kiezen de leerlingen voor een van de vier profielen voor de tweede fase:

  • cultuur en maatschappij
  • economie en maatschappij
  • natuur en gezondheid
  • natuur en techniek

Het vakkenpakket bestaat in de bovenbouw uit de gemeenschappelijke vakken zoals Nederlands en Engels. Bij het gekozen profiel horen drie profielvakken. De leerling kiest zelf het vierde profielvak. Daarnaast kiest de leerling een keuze-examenvak. Deze keuze wordt gemaakt in overleg met de loopbaancoaches, waarbij rekening wordt gehouden met het belangstellingspatroon en de aanleg van de betreffende leerling. De keuze kan wel beperkt worden door het aantal groepen per vak, dat binnen de school mogelijk is.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.