Skip to content

Vwo

Vwo

Zoeken

Vwo staat voor voorbereidend wetenschappelijk onderwijs. Het vwo dient als voorbereiding op universiteit en hoger beroepsonderwijs. 

Bijzonder: in 2019 behaalden we opnieuw het predicaat Excellente School voor onze vwo-afdeling (lees er hier meer over). “Er komen is één, prolongeren is wel heel erg knap”, zei het ministerie. Ons wetenschappelijke onderwijs werd geroemd, maar ook de begeleiding die we bieden bij ieders persoonlijke vorming. Op het vwo dagen we je uit om door te denken, van de eerste schooldag tot je examen in het zesde jaar. We onderscheiden ons door een grote aandacht voor onderzoeksvaardigheden.

Wetenschapsoriëntatie Nederland (WON)
We zijn de enige school in Helmond die is aangesloten bij Wetenschapsoriëntatie Nederland. Onze vwo-opleiding schept de beste voorwaarden voor een universitaire vervolgstudie! Klik op de link voor meer informatie.

Welk profiel kies jij?
Aan het einde van leerjaar 3 vwo kiezen de leerlingen voor een van de vier profielen voor de tweede fase:

  • cultuur en maatschappij
  • economie en maatschappij
  • natuur en gezondheid
  • natuur en techniek

Het vakkenpakket bestaat in de bovenbouw uit de gemeenschappelijke vakken zoals Nederlands en Engels. Bij het gekozen profiel horen drie profielvakken. De leerling kiest zelf het vierde profielvak. Daarnaast kiest de leerling een keuze-examenvak. Deze keuze wordt gemaakt in overleg met de loopbaancoaches, waarbij rekening wordt gehouden met het belangstellingspatroon en de aanleg van de betreffende leerling. De keuze kan wel beperkt worden door het aantal groepen per vak, dat binnen de school mogelijk is.

Kansklas vwo

Met een havo-/vwo advies kun je je aanmelden voor de kansklas vwo. Tijdens het schooljaar wordt duidelijk welke richting het beste bij je past, vwo of havo. In jaar 2 stroom je in binnen een van die opleidingen.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.