Skip to content

Vwo

Vwo

Zoeken

Vwo staat voor voorbereidend wetenschappelijk onderwijs. 

Ons vWo biedt je de beste voorbereiding op een universitaire vervolgstudie.  Op het vWo dagen we je uit om door te denken, van de eerste schooldag tot je examen in het zesde jaar. We onderscheiden ons door een grote aandacht voor onderzoek vaardigheden.

Wetenschapsoriëntatie Nederland (WON)
We zijn de enige school in Helmond die is aangesloten bij Wetenschapsoriëntatie Nederland. Dat betekent dat je op het vWo meteen al in de brugklas gaat leren onderzoeken en onderzoekend gaat leren, zoals wetenschappers dat doen. Misschien denk je bij wetenschap vooral aan scheikunde of natuurkunde. Maar wetenschap gaat ook over economie, literatuur, psychologie en de maatschappij. Op de Knip maak je kennis met deze verschillende wetenschapsgebieden. Je ontwikkelt je academische vaardigheden, zoals een onderzoek kunnen opzetten en uitvoeren, academisch schrijven en presenteren.

Welk profiel kies jij?
Aan het einde van leerjaar 3 vWo kiezen de leerlingen voor een van de vier profielen voor de tweede fase:

  • cultuur en maatschappij
  • economie en maatschappij
  • natuur en gezondheid
  • natuur en techniek

Het vakkenpakket bestaat in de bovenbouw uit de gemeenschappelijke vakken zoals Nederlands en Engels. Bij het gekozen profiel horen drie profielvakken. De leerling kiest zelf het vierde profielvak. Daarnaast kiest de leerling een keuze-examenvak. Deze keuze wordt gemaakt in overleg met de loopbaancoaches, waarbij rekening wordt gehouden met het belangstellingspatroon en de aanleg van de betreffende leerling. De keuze kan wel beperkt worden door het aantal groepen per vak, dat binnen de school mogelijk is.

Kansklas vWo

Met een havo-/vWo advies kun je je aanmelden voor de kansklas vWo. Tijdens het schooljaar wordt duidelijk welke richting het beste bij je past, vWo of havo. In jaar 2 stroom je in binnen een van die opleidingen.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.