Skip to content

Vwo

Vwo

Zoeken

Dompel jezelf onder in de wereld van ontdekking en avontuur op het Dr. Knippenbergcollege! Kies voor het vWo en bereid je voor op een boeiende reis vol wetenschap en mogelijkheden. 

Wie kiest voor het vWo op het Dr. Knippenbergcollege kiest voor een degelijke voorbereiding op het wetenschappelijk onderwijs. Als lid van de WON-akademie onderscheidt de Knip zich namelijk als de enige school in Helmond met een diepgaande focus op wetenschap. De W van Wetenschap komt binnen ons hele vWo terug: in wetenschappelijke kennis, in een wetenschappelijke houding en in wetenschappelijke vaardigheden. 

Vanaf dag één stimuleren we jouw nieuwsgierigheid en kritisch denken, niet alleen in de klas maar ook daarbuiten. Onderzoek de wereld om je heen met het vak Wetenschapsoriëntatie, waar je in de onderbouw stappen zet in het avontuur van onderzoek. Zo leer je de verschillende stappen die aan bod komen in een goed onderzoek, zoals het formuleren van een onderzoeksvraag, het doen van bronnenonderzoek, het leren over onderzoeksmethodes, het uitvoeren van onderzoek en het hiervan verslag doen. In de bovenbouw wachten uitdagende vakken zoals Big Data, Big History en Big Writing, die je voorbereiden op de ultieme uitdaging: de Academische Proef.

Of je nu gefascineerd bent door talen, exacte vakken of maatschappelijke thema’s, wij bieden een breed scala aan versterkte vakken. Zo kun je vanaf de onderbouw op het gebied van talen Cambridge, Siele en Goethe volgen, dit zijn versterkte lessen in Engels, Spaans en Duits. In de bovenbouw kun je in de maatschappelijke richting kiezen voor Maatschappijwetenschappen en voor BSM (Bewegen, Sport en Maatschappij), waarbij je zelf sport, maar vooral veel leert over sport, het menselijk lichaam en de rol van sport in de maatschappij. Binnen de exacte richting kun je kiezen voor Technasium / Onderzoek en Ontwerpen, Science & Tech, wiskunde-D en NLT. 

Wetenschappelijke houding
Naast wetenschappelijke vaardigheden is ook een wetenschappelijke houding belangrijk. We stimuleren je om naar de wereld te kijken met een nieuwsgierige houding en een open, kritische blik. Ontdek je passies en talenten door deel te nemen aan de leerlingenraad, debatclub of Robotica. Luister naar inspirerende gastcolleges van professionals die de rol van wetenschap in hun vakgebied belichten.

Brugklas
Met een havo-/vWo advies kun je je aanmelden voor de kansklas vWo. Tijdens het schooljaar wordt duidelijk welke richting het beste bij je past, vWo of havo. In jaar 2 stroom je in binnen een van die opleidingen. Ook in de Kansklas havo-vwo volg je ook het vak Wetenschapsoriëntatie. Met een vVo advies meld je je aan voor de vWo klas.

Maak je klaar voor een persoonlijke en wetenschappelijke ontdekkingsreis op het Dr. Knippenbergcollege!

 

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.