Skip to content

Technologie

Technologie

Zoeken

Binnen Helmond zijn wij al ruim tien jaar dé school voor onderwijs in techniek en technologie. We bieden je de beste voorbereiding op vervolgopleidingen in deze boeiende wereld. Zeker in onze regio zijn talenten heel erg welkom! Naast de vakken wiskunde, natuurkunde, scheikunde en biologie kun je kiezen voor het vak Technologie & Toepassing (T&T) op de mavo en op havo- en vwo-niveau voor het vak Onderzoek & Ontwerpen (O&O).

In het filmpje kun je zien hoe hoe leuk en divers dit talentgebied is.

Opdrachten krijg je op onze school van bedrijven uit verschillende sectoren:  gezondheid, sport, automotive, robotica, voeding, ICT en duurzaamheid. Bij de uitvoering leer je samenwerken, creatief denken en kritisch beoordelen. Je leert jezelf en je resultaten te presenteren. Je krijgt ruimte om te ondernemen en je leert onderzoeken en ontwerpen. We zijn niet voor niets een Brainportschool: we doen voortdurend uitdagende projecten samen met het bedrijfsleven.

Veel gave projecten
De projecten zijn talrijk, we kunnen ze niet allemaal opnoemen. We bouwen  complete robots waarmee we strijden in Amerika, maken met LEGO hele bijzondere machines, zijn met andere scholen bezig om te presteren in de Tech Challenge, bouwen escaperooms, rijden rond in eigen go karts en zeepkisten, geven producten een tweede leven en ontwerpen duurzame parken. Met die laatste opdracht wonnen we laatst nog een landelijke prijs! Af en toe laten we de buitenwereld zien waartoe we in staat zijn. Het is bijvoorbeeld heel leuk om kleine kinderen te zien spelen met jouw robot, op de jaarlijkse Dutch Technology Week!

Kom het allemaal ontdekken op het Dr. Knippenbergcollege!

Lees hier alles over onze robotwedstrijden in San Diego, maart 2018, en hier over het vervolg in San Francisco, maart 2019.

Bij de Lego League bouwen we robots. Dat is heel erg leuk om te doen. We hebben ook een competitie met andere scholen.

Voor Technologie & Toepassing ontwierpen we een Escape Room in de Cacaofabriek. Gaaf om te zien hoe een andere groep aan de slag ging met al onze uitdagingen.

We bouwden een interactief obstakel voor een drone. Later deden we ook mee aan de finale van de Drone Cup. Ik mocht er zelfs op televisie over vertellen!

De beste uitdaging en verdieping in technisch (bèta)-onderwijs

Ben jij geïnteresseerd in de wereld van de technologie? Onze school biedt jou veel mogelijkheden om in aanraking te komen met bèta en technologie. Naast de vakken wiskunde, natuurkunde, scheikunde en biologie kan je kiezen voor het vak technologie en toepassing (T&T) op mavoniveau en op havo- en vwo-niveau voor het vak onderzoek & ontwerpen (O&O) van het Technasium. Het Dr.-Knippenbergcollege werkt veel samen met het bedrijfsleven. Diverse bedrijven geven de leerlingen opdrachten voor hun projecten. Op deze manier maak je ook kennis met technische beroepen.

In de bovenbouw van havo en vwo heb je de mogelijkheid te kiezen voor het vak natuur, leven & technologie (NL&T). Daarnaast bieden wij alle leerlingen schoolbrede bèta-activiteiten aan.

Technologie en toepassing (T&T)

Technologie en toepassing (T&T) is een extra technologievak voor de leerlingen op de mavo. Het Dr.-Knippenbergcollege is de enige school in Helmond en omstreken die dit vak mag aanbieden. Het is een concept waarin door middel van een projectmatige aanpak gewerkt wordt aan realistische vraagstukken rond de toepassing van techniek en het ontdekken en ontwikkelen van het beroepsbeeld. Techniek leeft in Helmond! Babs van Sleeuwen, onderwijsontwikkelaar van het Dr.-Knippenbergcollege, vertelt in dit artikel uitgebreid over wat we doen op onze mavo en hoe we samenwerken met het ROC Ter AA.

Onderzoek en ontwerpen (O&O)

Het Dr.-Knippenbergcollege heeft een Technasiumcertificaat. Dit houdt in dat wij één van de 87 scholen zijn in Nederland die op havo en vwo het vak onderzoek en ontwerpen (O&O) aanbieden in zowel de onder- als bovenbouw. Het onderwijs is competentiegericht. Hiermee wordt bedoeld dat de leerlingen in groepen grote projecten uitvoeren voor externe opdrachtgevers waarbij de ontwikkeling van diverse vaardigheden centraal staat.

Lees de website van het SLO waarin gesproken wordt over het curriculum van de toekomst

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.