Skip to content

Loopbaancentrum

Loopbaancentrum

Zoeken

De maatschappij verandert snel en onze leerlingen leren daar hun weg in te vinden. Gelukkig hoef je keuzes niet alleen te maken: daar begeleiden we je bij, in alle leerjaren op de Knip. Wie ben je? Wat kun je? Wat wil je? Er zijn heel veel mogelijkheden gedurende je carrière. Voor de ondersteuning bij de stappen die je zet, hebben we de loopbaancoaches van het Loopbaancentrum.

Op zoek naar jou
Vast staat dat je niet langer meer kiest voor een beroep. Je zoekt naar je eigen talenten, kwaliteiten en interesses. Van daaruit ontstaat een zelfbeeld dat aansluit bij mogelijke toekomstige opleidingen. Alle ervaringen, inzichten en ontdekkingen die worden opgedaan, verzamelen we in een loopbaandossier.

Ontdekken wat past
Samen met je ouders, onze docenten én de loopbaancoaches ga je ontdekken wat het beste bij je past. Je ouders zijn daarbij erg belangrijk: zij kennen je het beste. Wij helpen onder meer door loopbaangesprekken te voeren tijdens je carrière op de Knip. Daarnaast kom je in contact met bedrijven en vervolgopleidingen van het mbo, het hbo of de universiteit. Op school zijn loopbaanactiviteiten zoals informatieavonden en  workshops, maar we bezoeken ook ondernemingen in
de regio.

Onze loopbaancoaches zijn mevrouw M. Hendrickx en mevrouw S. Jansen. Ze zijn te bereiken via loopbaancentrum@drknippenbergcollege.nl.

Naast de mentor en loopbaancoaches zijn ook de vakdocenten ontzettend belangrijk bij het leren kiezen. De vakdocenten geven in de lessen aan waarvoor het vak belangrijk is, welke beroepen komen er naar voren enzovoort. De leerling kan er veel ideeën opdoen. 

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.