Skip to content

Sport

Sport

Zoeken

Met de vestiging van onze school op Campus de Braak, de plek waar onderwijs, sport en gezondheid samen komen, ademt het Dr. Knippenbergcollege sport uit. De sportklas op de Knip is inmiddels een begrip in de regio.

In het filmpje kun je zien hoe hoe leuk en divers dit talentgebied is.

Sportklas
Vind je het leuk om te sporten en vooral om bijzondere sporten uit te proberen? Dan is de sportklas echt iets voor jou. Je kunt hier voor kiezen in de eerste leerjaren. Je maakt kennis met sporten als skiën, mountainbiken, klimmen, paintballen, kanoën, karten en nog veel meer.

En wil je je na de sportklas je verder ontwikkelen dan kun op de mavo in de bovenbouw kiezen voor het vak LO2 (lichamelijke opvoeding 2) en op havo/vwo voor BSM (bewegen, sport en maatschappij). Naast sporten leer je hier meer over de achtergrond van bewegen en sport en leer je samenwerken, organiseren en lesgeven. Kiezen voor deze vakken zorgt voor een voorsprong bij de sportopleidingen op het mbo en hbo.

 

 

We gingen met de Sportklas waterskiën in Limburg. Een geweldige middag gehad, zoiets had ik nog nooit gedaan!

Onze introductie bij Outdoor Laarbeek was voor mij een hoogtepunt. Klimmen, tokkelen, abseilen en vooral veel lachen.

Ik zit in de jeugdopleiding van de Knip en Helmond Sport. Alles binnen een normale schooldag: trainingen, lessen en huiswerk.

Actief! Sportief! Je enthousiasme voor sport verder ontwikkelen tot en met het eindexamen!

De sportklas geeft een leerling de mogelijkheid zich extra te ontwikkelen op sportgebied. Er wordt een breed sportprogramma aangeboden met 2 uur sport per week met nieuwe uitdagende activiteiten.

De sportklas is bestemd voor leerlingen die een brede belangstelling voor sport hebben, een sportieve instelling hebben en een redelijke bewegingsvaardigheid hebben. Er is geen maximum voor het aantal toe te laten leerlingen.

In de bovenbouw kan de mavoleerling kiezen voor het examenvak lichamelijke opvoeding 2 (LO2); de havo-/vwo-leerling kan kiezen voor het examenvak bewegen, sport en maatschappij (BSM).

Inschrijving voor de sportklas kan via het aanmeldingsformulier tijdens de schoolaanmelding. Tijdens de aanmelding is er ook een persoonlijk motivatiegesprek met een sportklas-coördinator.

Voor vragen kunt u contact opnemen met de heer Hairwassers of de heer Wijn, via e-mail: sportklas@drknippenbergcollege.nl.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.