Skip to content

Sport

Sport

Zoeken

Het Dr. Knippenbergcollege ademt sport. Als je sportief bent aangelegd, ambities hebt om topsporter te worden of het vooral erg leuk vindt om te sporten, dan bieden wij je de beste mogelijkheden om je sporttalent te ontwikkelen. Welke sport je ook beoefent, bij ons zit je op de juiste plek. We zijn een topsportvriendelijke school die de lessen en sport goed op elkaar afstemmen. Zo kun jij jouw talent optimaal ontwikkelen. En uniek: bij ons is het vak Sport, Bewegen en Maatschappij een examenvak!

In het filmpje kun je zien hoe hoe leuk en divers dit talentgebied is.

Veel verschillende sporten
In de eerste leerjaren kun je kiezen voor de sportklas. Je hoeft geen topper te zijn om hieraan mee te doen; iedereen kan op zijn of haar eigen niveau meedoen aan spectaculaire sportactiviteiten. Je maakt kennis met uitdagende sporten als skiën, waterskiën, voetbal, golf, rugby, klimmen, boksen, tennis, snowboarden, mountainbiken, ijshockey, judo en nog veel meer. Al deze lessen worden verzorgd door specialisten.

Naast het sporten leer je alles over samenwerken, les- en leidinggeven, het  organiseren van activiteiten, veiligheid en gezondheid. Kortom: een vak dat elke sportliefhebber wel in zijn of haar rooster zou willen hebben. Heel veel Knippers hebben het al ver geschopt in de sportwereld. Van atletiek tot rolstoeltennis, van watersport tot hockey: presteren op topniveau en dat met een Knip-diploma in de pocket.

Naar Campus De Braak
In 2021 verhuizen we met onze school naar Sport- en beleefcampus De Braak. Sporten, bewegen, gezondheid en onderwijs gaan dan meer dan ooit hand in hand. Ook heel interessant: onze jeugdopleiding in samenwerking met Helmond Sport. Leren, voetballen, huiswerk maken en plezier hebben – en dat allemaal voor vijf uur. Dat is uniek in Nederland, want normaal zitten sporttalenten ’s avonds thuis nog te leren voor school. Meer weten over de topsport-dagopleiding van onze school en Helmond Sport? Klik hier of lees dit artikel in het ED van 13-05-2019.

Met de sportkeuze hebben leerlingen een voorsprong bij sportieve vervolgopleidingen op het mbo en hbo.

We gingen met de Sportklas waterskiën in Limburg. Een geweldige middag gehad, zoiets had ik nog nooit gedaan!

Onze introductie bij Outdoor Laarbeek was voor mij een hoogtepunt. Klimmen, tokkelen, abseilen en vooral veel lachen.

Ik zit in de jeugdopleiding van de Knip en Helmond Sport. Alles binnen een normale schooldag: trainingen, lessen en huiswerk.

Actief! Sportief! Je enthousiasme voor sport verder ontwikkelen tot en met het eindexamen!

De sportklas geeft een leerling de mogelijkheid zich extra te ontwikkelen op sportgebied. Er wordt een breed sportprogramma aangeboden met 2 uur sport per week met nieuwe uitdagende activiteiten.

De sportklas is bestemd voor leerlingen die een brede belangstelling voor sport hebben, een sportieve instelling hebben en een redelijke bewegingsvaardigheid hebben. Er is geen maximum voor het aantal toe te laten leerlingen.

In de bovenbouw kan de mavoleerling kiezen voor het examenvak lichamelijke opvoeding 2 (LO2); de havo-/vwo-leerling kan kiezen voor het examenvak bewegen, sport en maatschappij (BSM).

Inschrijving voor de sportklas kan via het aanmeldingsformulier tijdens de schoolaanmelding. Tijdens de aanmelding is er ook een persoonlijk motivatiegesprek met een sportklas-coördinator.

Voor vragen kunt u contact opnemen met de heer Hairwassers of de heer Wijn, via e-mail: sportklas@drknippenbergcollege.nl.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.