Skip to content

Wetenschapsoriëntatie (WON)

Wetenschapsoriëntatie (WON)

Zoeken

Het vWo op het Dr. Knippenbergcollege biedt een goede voorbereiding voor een universitaire vervolgstudie en/of academische carrière. Wij zijn als enige school in Helmond aangesloten bij de WON-Akademie en bieden daarom het vak Wetenschapsoriëntatie (WO) aan.

Op de universiteit krijgen de eerstejaars studenten tijdens hun studie te maken met verschillende academische vaardigheden. Zowel de universiteiten als studenten zien en ervaren dat de stap van het voortgezet onderwijs naar de universiteit groot is. 
Bij Wetenschapsoriëntatie ontwikkelen de leerlingen  academische vaardigheden en een academische houding om startklaar te zijn voor de universiteit.

Wetenschapsoriëntatie loopt als een doorlopende leerlijn door onze vWo afdeling. In klas 1 laten we onze leerlingen op een laagdrempelige manier kennis maken met wetenschap en de academische vaardigheden die we samen in de loop van hun vWo loopbaan verder gaan ontwikkelen. De academische vaardigheden en houding die zij ontwikkelen kunnen worden ingezet bij alle andere vakken binnen ons vWo. Zo draagt Wetenschapsoriëntatie ook bij als een ondersteunend vak voor andere schoolvakken voor het behalen van een vWo-diploma.

 

 

Gastlessen bij wetenschapsoriëntatie. Experts komen vertellen hoe wetenschap binnen hun vakgebied een rol speelt.

 

Deelname aan de WON-Manifestatie (Tilburg University). Leerlingen krijgen hier de gelegenheid om hun eigen onderzoek te presenteren voor een vakjury. De dag wordt afgesloten met een prijsuitreiking voor de beste onderzoeken.

 

Klik hier voor een filmpje over Wetenschapsoriëntatie.  

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.