Skip to content

Ons onderwijs

Ons onderwijs

Zoeken

Het Dr. Knippenbergcollege is een brede kwaliteitsschool voor mavo, havo en vwo. Wij profileren ons in de regio met onze talentgebieden Sport, Technologie en Vorm&Media.

Fijne lessen
Wat we binnen en buiten de klas samen met jou gaan doen, gaat ver. We halen alles uit de kast om jouw tijd op de mavo, havo of vwo leuk en waardevol te maken; of dat nou bij bekende vakken is zoals geschiedenis, Spaans en biologie of bij wat minder bekende zoals Vorm&Media, Technologie & Toepassing of Wetenschapsoriëntatie. We zijn een Brainportschool. Dat betekent onder meer dat we veel doen met onze omgeving. Zo zijn er veel projecten met bedrijven of met andere scholen. Je snapt dan nóg beter waarom we bepaalde dingen leren wat je er later mee kunt doen. Zo kun je jouw talenten optimaal ontwikkelen. In rijtjes naar een schoolbord staren en urenlang alleen maar luisteren? Die tijd ligt ver achter ons.

Je ontwikkelt je vaardigheden
Naast de kennis die je opdoet, oefenen we op onze school voortdurend moderne skills als kritisch denken, creativiteit, communiceren, samenwerken, sociale vaardigheden en slim omgaan met media en ICT. Wat dat laatste betreft: naast de bekende schoolboeken werken we ook met notebooks. Zo bereiden we je voor op een digitale toekomst. Wie zijn vaardigheden goed ontwikkelt, is na de examenklas niet alleen klaar voor de vervolgopleiding. Je bent vooral ook klaar voor jouw plek in de maatschappij.

Wat wil je?
Je leert jezelf kennen en komt tot antwoorden op belangrijke vragen. Wie ben ik? Wat wil ik? Wat kan ik? We reiken je alles aan om je op jouw manier te ontwikkelen. Door goed onderwijs aan te bieden: een stevige basis maar ook tal van keuzevakken en extra projecten waarmee je jouw opleiding zoveel mogelijk laat aansluiten bij je persoonlijke talenten en ambities. Maar ook door een veilige en prettige sfeer, goede persoonlijke begeleiding en een middelbare schooltijd om nooit meer te vergeten.

Meer dan een school!
Naar de Knip gaan betekent meer dan leren alleen. Het opbouwen van  vriendschappen, jezelf leren kennen, bewuste keuzes maken, je goed voorbereiden op je studie en werk na je middelbare schooltijd. Het is ook een bepaald gevoel, trots om erbij te horen, leuk onderwijs ervaren binnen een positieve organisatie die bruist. Bouw op de Knip aan een stevige basis voor je verdere leven. Wij helpen je er graag bij!

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.