Skip to content

Vorm&Media

Vorm&Media

Zoeken

Met de creatieve afdeling Vorm&Media bereiden we je voor op een wereld waarin media een belangrijke rol spelen. Bijna dagelijks ontstaan er nieuwe beroepen op het gebied van communicatie en design. Een goede beheersing van media is daarbij erg belangrijk.

We besteden extra aandacht aan het ontwikkelen van reflectieve vaardigheden. Daarnaast proberen we leerlingen te laten experimenteren met nieuwe technieken en te laten beseffen dat fouten maken mag. De meest goede ideeën ontstaan niet door heel hard na te denken, maar juist door te doen en fouten te maken waarvan men kan leren. Het proces is zeker zo belangrijk als het eindproduct.

In het filmpje kun je zien hoe leuk en divers dit talentgebied is. Met het vak Vorm&Media bereiden we je voor op deze relatief jonge sector, je nieuwsgierigheid wordt geprikkeld. Je leert vormgeven en ontwerpen, digitaal of met potlood, kwast en verf. Animaties maken, websites bouwen, fotografie, audio-, film- en beeldbewerking: het behoort allemaal tot de mogelijkheid.

We werken met echte opdrachtgevers en de resultaten van onze projecten waren al te bewonderen op verschillende exposities.

Kom eens kijken naar wat we allemaal hebben: onder meer een geluidsstudio, een film- en fotostudio met green screens en een groot atelier waarin we tot mooie prestaties komen.

Wat leer je?

Procesmatig werken:

  • Oriënterende fase
  • Onderzoeksfase
  • Uitvoerende fase
  • Evalueren en reflecteren

Kritisch en mediawijs naar beelden kijken. Filmtechnieken, digitale fotografie, beeld bewerken, computeranimatie en geluidtoepassingen.

Vorm&Media is een broedplaats voor creativiteit. Je gaat op zoek naar jouw creatieve talent! 

Met 340 brugklassers gingen we in zes bussen naar het Rijksmuseum. Er waren allemaal leuke opdrachten en het werd echt een hele leuke dag.

Als onderdeel van ons Project Rembrandt maakten we een schilderij. We combineerden schilderen met fotografie en gaven er een moderne draai aan. We kregen een heel hoog cijfer!

Op de Talentdag hadden we allemaal speeddates met professionals. We gingen aan de slag met onder meer animatie, fotografie, grafische vormgeving en videobewerking. Het is leuk om die werelden te verkennen!

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.