Skip to content

Schooltypen kort

Schooltypen kort

Zoeken

Een school van kansen

We bieden vijf brugklasvormen aan; je start in de klas die aansluit bij jouw basisschooladvies. Uiteindelijk haal je je diploma op de mavo, havo of het vwo.

Mavo
Stapje voor stapje leer je steeds zelfstandiger te werken. In de lessen koppelen we de theorie vaak aan de praktijk. Wie ergens vastloopt of ergens moeite mee heeft, krijgt altijd hulp. Structuur, begeleiding, een duw in de goede richting: wij helpen je verder.

Havo
Op de brede havo kom je met een mavo/havo advies of een havo advies. De havo onderscheidt zich door steeds meer keuzemogelijkheden. Naast onze reguliere vakken, waaronder Spaans, geven we je steeds meer de ruimte om zelf te kiezen voor vakken die aansluiten bij jouw talenten en ambities. En er is de Keuzecarrousel, waarbij je enkele weken lang wordt uitgedaagd met een praktijkgericht project dat diverse vakken raakt. Ben je gemotiveerd en durf je te kiezen? Dan past de havo bij jou!

Kansklas vwo
Met een havo/vwo advies kun je je aanmelden voor de kansklas vwo. Tijdens het schooljaar wordt duidelijk welke richting het beste bij je past, vwo of havo. In jaar 2 stroom je in binnen een van die opleidingen.

Vwo
Op het vwo dagen we je uit om door te denken, van de eerste schooldag tot je examen in het zesde jaar. We onderscheiden ons door een grote aandacht voor onderzoeksvaardigheden. We zijn de enige school in Helmond die is aangesloten bij Wetenschapsoriëntatie Nederland. Onze vwo-opleiding schept de beste voorwaarden voor een universitaire vervolgstudie!

Domeinonderwijs
Een andere vorm van leren, met veel projecten in leerlabs en ateliers. Over de vijfde brugklasvorm lees je alles op deze pagina.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.