Skip to content

Digitaal onderwijs

Digitaal onderwijs

Zoeken

Dagelijks maken we gebruik van een smartphone, tablet, computer of notebook. Op de Knip willen we onze leerlingen voorbereiden op een digitale toekomst. We vinden het belangrijk dat leerlingen tijdens het leerproces gebruik maken van ICT. Daarom werkt elke leerling vanaf de brugklas met een eigen notebook. 

Bij de aanmelding op school levert u het keuzeformulier in waarbij u kunt kiezen uit 3 opties (klik hier voor veelgestelde vragen bij de aanschaf van een notebook):

  • Optie 1: Aanschaf notebook via school ( The Rent Company)
  • Optie 2: Eigen aanschaf notebook
  • Optie 3: Aanschaf notebook via Stichting Leergeld*

Voor de eerste optie werken we samen met The Rent CompanyHet allerbelangrijkste verschil zit hem in het service- en garantiepakket dat automatisch toegevoegd wordt bij de aanschaf van een notebook via The Rent Company. Dat pakket is verplicht bij zowel de huur – als de koopoptie en heet Easy4u. Door aanschaf via The Rent Company bent u er zeker van dat uw zoon, dochter vooruit kan met de notebook: deze is speciaal geselecteerd voor gebruik op school. Aanschaf via school is gemakkelijk en goedkoop. Er is een aantrekkelijke korting op de notebook. Daarnaast kunt u de notebook verzekeren en is er garantie en serviceverlening via onze leverancier The Rent Company (tel. 085-0036150). De notebook is verzekerd met een beperkt eigen risico en een relatief laag maandbedrag. Via een online webshop is het bestellen van de notebook snel en eenvoudig. Installatie van de notebook en de digiboeken loopt via school en gaat gemakkelijk en eenvoudig. In geval van schade/reparatie wordt door The Rent Company gezorgd voor een vervangend device op school. De polisvoorwaarden van het Easy4u-abonnement van The Rent Company vindt u hier

Als school hebben we ervoor gekozen om de notebook te koppelen aan Intune. Dit betekent dat de notebook automatisch gekoppeld is aan ons schoolsysteem. Op deze wijze kunnen wij schoolspecifieke instellingen, software, apps en content installeren en beheren. Het gaat hier alleen om de door ons geplaatste software. Wij willen hier graag duidelijk over zijn. Het biedt ons, maar ook uw zoon, dochter de gelegenheid om op een optimale manier gebruik te maken van de notebook in het onderwijs. Wat betekent dit voor u thuis? De notebook kan verbinden met uw thuisnetwerk en u kunt eveneens uw eigen software installeren op de notebook. Wanneer uw zoon, dochter de schoolloopbaan bij het Dr. Knippenbergcollege beëindigt en de notebook behoudt, zullen wij de notebook ‘vrijgeven’. Op dat moment wordt alles van de notebook gewist.

Mocht u vragen hebben dan kunt u deze stellen tijdens de eerste ouderavond in juni. The Rent Company is dan aanwezig.

Informatie over een educatielaptop
Informatie over het Easy4you abonnement

*Indien u niet kunt voldoen aan de financiële verplichting van een notebook, kunt u contact opnemen met Stichting Leergeld via tel. 0492-522828. Stichting Leergeld vergoedt maximaal € 400,00. Zodra Stichting Leergeld akkoord heeft gegeven voor een bijdrage, maakt Stichting Leergeld een vouchercode aan die gekoppeld is aan een persoonlijk account in de webshop. Met die vouchercode kunt u in de webshop een bestelling plaatsen. The Rent Company neemt contact met u op over de bestelling van de notebook. Het restantbedrag wordt vergoed vanuit het solidariteitsfonds van school.

Bestellen via The Rent Company

Bij de aanmelding op school levert u het keuzeformulier in (dit is nog geen bestelling!). Daarna ontvangt u bestelinformatie en informatie over het verloop van de verdere procedure. Bij The Rent Company kunt u daarna een bestelling plaatsen via een webshop. We bieden volgend schooljaar de Lenovo 500w aan. 

Heeft u vragen dan kunt u contact opnemen met notebooks@drknippenbergcollege.nl

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.