Skip to content

Digitaal onderwijs

Digitaal onderwijs

Zoeken

Dagelijks maken we gebruik van een smartphone, tablet, computer of laptop. Op de Knip willen we onze leerlingen voorbereiden op een digitale toekomst. We vinden het belangrijk dat leerlingen tijdens het leerproces gebruik maken van ICT. Daarom werkt elke leerling vanaf klas 1 met een eigen notebook.

Combinatie van moderne en traditionele hulpmiddelen
Afwisseling tussen gebruik van boeken en digitale middelen in de lessen vinden we belangrijk. Leerlingen zullen niet elke les gebruik maken van de notebook. We zullen de notebook altijd inzetten als hulpmiddel. Bij sommige vakken is de lesmethode digitaal beschikbaar en werk je in een ‘digitaal’ boek. Voor andere vakken kan de notebook gebruikt worden voor het maken van aantekeningen, het kijken van een filmpje of het uitwerken van opdrachten, maar blijf je gebruik maken van de papieren boeken. We gebruiken hiervoor de term blended learning: we gebruiken digitale middelen én blijven werken met traditionele leermiddelen.

Een lichtere rugzak!
Door het werken met notebooks sluiten we beter aan bij vervolgopleidingen, waar gebruik wordt gemaakt van notebooks door studenten. Het werken met een groter scherm en vast toetsenbord is makkelijk dan een telefoon of tablet. Bijkomend voordeel is dat de rugzak wat lichter is omdat je niet meer voor elk vak boeken hoeft te sjouwen.

De aanschaf

Ouders/verzorgers kunnen zelf een notebook kopen of kunnen er een aanschaffen via school. Voor deze tweede optie werken we samen met The Rent Company. Na de inschrijving van uw zoon/dochter op de Knip ontvangt u uiteraard bestelinformatie en informatie over het verloop van de verdere procedure. Bij The Rent Company kunt u een bestelling plaatsen via een webshop en daarbij heeft u keuze uit verschillende modellen, voorzien van een beschermhoes en een passende service en verzekeringsmogelijkheden.

Aanbod voor schooljaar 2023-2024 via The Rent Company
We bieden volgend schooljaar onderstaand device aan in de webshop van The Rent Company. Klik erop voor meer informatie. Vooropgesteld: alle modellen zijn geschikt voor het werken op school. U heeft zelf de mogelijkheid om hier aanvullende keuzes in te maken.

Easy4u Dell 11,6-inch Latitude 3120 Pentium Silver educatie 2-in-1 convertible tablet

Klik hier voor veelgestelde vragen bij de aanschaf van een notebook.
We vragen u een formulier in te vullen en deze mee te nemen bij de aanmelding van uw zoon/dochter, op 7 en 8 maart 2023. Dit formulier staat op onze pagina Aanmelden.

Omdat The Rent Company als gevolg van de coronacrisis geen voorlichting kan geven op de scholen, heeft het bedrijf verschillende filmpjes gemaakt:

Informatie over een educatielaptop
Informatie over het Easy4you abonnement

De polisvoorwaarden van het Easy4u-abonnement van The Rent Company vindt u hier.

Tegemoetkoming
Indien u niet kunt voldoen aan de financiële verplichting van een notebook, kunt u contact opnemen met Stichting Leergeld via tel. 0492-522828. Stichting Leergeld vergoedt maximaal € 350,00. Zodra Stichting Leergeld akkoord heeft gegeven voor een bijdrage, maakt Stichting Leergeld een vouchercode aan die gekoppeld is aan een persoonlijk account in de webshop. Met die vouchercode kunt u in de webshop een bestelling plaatsen, waarna u het resterende bedrag moet betalen. The Rent Company neemt contact met u op over de bestelling van de notebook en de betaling van uw eigen bijdrage. The Rent Company stuurt een factuur van de waarde van de vouchercode naar Stichting Leergeld Helmond. U heeft daar geen omkijken meer naar.

Digital Brugklas Bootcamp

In het eerste schooljaar hebben we de Digital Brugklas Bootcamp, met workshops over allerlei programma’s (Magister, Word, Powerpoint en meer!) en lessen bewustwording: mediawijsheid. Hoe ga je bijvoorbeeld verstandig om met sociale media?

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.