Skip to content

Groep 8

Groep 8

Zoeken

Het middelbaar onderwijs in Helmond heeft ervoor gekozen om de voorlichtingsactiviteiten niet op dezelfde momenten te laten vallen. Dat betekent dat er verschil is in wat er aangeboden wordt. Hieronder geven wij een toelichting op onze voorlichtingsactiviteiten. We hopen je binnenkort een keer te ontmoeten!

Open Huis voor groep 7 en 8
In de route naar de keuze voor een middelbare school is een duidelijk cylcus te herkennen. Deze route start al in groep 7. Je weet rond de jaarwisseling al een beetje aan welke richting je mag gaan denken en kan gericht gaan kijken bij de open dagen van de middelbare scholen. Om die reden houden wij op vrijdag 23 februari ons Open Huis (open dag), het startpunt van het keuzetraject voor de middelbare school. Je proeft voor de eerste keer de sfeer, maakt kennis met de middelbare school en doet de eerste indrukken op.

Basisschoolbezoeken voor groep 8 
Daarna maken de kinderen van de bassischolen in Helmond en omgeving in groep 8 tussen oktober en februari kennis met de Knip tijdens het basisschoolbezoek. Wij mogen alle basisscholen van Helmond en omgeving ontvangen en kunnen aan meer dan duizend kinderen laten zien hoe de Knip voelt op het moment dat een echte schooldag aan de gang is. Dichter bij een realistische schoolervaring zal je niet komen. Uit enquêtes is gebleken dat de meeste kinderen op basis van dit bezoek hun keuze voor onze school maken. Een belangrijk moment dus.

Informatieavond ouders groep 8
Ook vergeten wij de ouders niet. Middenin het keuzetraject nodigen wij ouders graag uit voor de informatieavond. Deze informatieavond vond dit schooljaar plaats op donderdag 16 november. Tijdens deze avond vertellen wij ons verhaal en worden ouders uitgebreid voorgelicht over het onderwijs dat wij aanbieden en dat wat ons als Knip zo uniek maakt.

Meeloopmiddagen groep 8 
Op woensdag 24 en 31 januari organiseren wij onze meeloopmiddagen waarin wij nog een aantal extra aspecten van onze school uitlichten. In februari staat dan weer ons Open Huis gepland en kunnen de kinderen van groep 8 komen kijken of hun keuze, die dan vaak al is gemaakt, de juiste is. Kinderen die twijfelen over hun keuze gebruiken het Open Huis dan vaak nog eens om de verschillende mogelijkheden te bekijken. Vaak vormt dit Open Huis het slotstuk in het keuzetraject. Voor die kinderen die niet met de basisschool op bezoek zijn geweest hebben we op woensdag 28 februari nog één extra meeloopmiddag gepland. Deze middag bieden wij hetzelfde programma aan als tijdens de ochtend van de basisschoolbezoeken.

Kijkje in onze school? 

Bekijk hieronder het filmpje

Vragen?
Met dit uitgebreide programma hopen wij dat wij jou een goed beeld van onze mooie school kunnen geven zodat het de juiste keuze kan maken voor de middelbare school die het beste bij je past.  Gedurende dit hele traject staat Fréderique Gerritsen als brugklascoördinator klaar voor alle vragen die de overstap van het basisonderwijs naar het voortgezet onderwijs met zich meebrengen.
Mail naar: f.gerritsen@omosghelmond.nl.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.