Skip to content

Musical

Musical

Zoeken

Theater, muziek, zang, dans, spel voor iedereen!

Het Dr. Knippenbergcollege brengt al dertig jaar musicalproducties. Met succes: de voorstellingen maken ieder jaar indruk en er zijn zelfs leerlingen die voor onze school kiezen, speciaal voor deze bijzondere activiteit!

Iedere leerling mag deelnemen aan de musical, zonder uitzondering. Er zijn dus geen audities met afwijzingen. Wij zorgen ervoor dat je wordt opgeleid en een rol krijgt in het orkest, op het toneel of achter de coulissen. Iedere vrijdagmiddag oefenen we onder begeleiding van een professionele regisseuse, dansdocent, zangdocent en dirigent. Als hecht team werken we met alle leerlingen en begeleiders toe naar een prachtige musical die ongeveer vier keer wordt opgevoerd, sinds enkele jaren in Het Speelhuis.

Bijzonder is de groei die de leerlingen doormaken op heel veel vlakken. We doelen dan niet alleen op facetten als muziek, dans en spel, maar we zien vooral ook de persoonlijke groei. Die is indrukwekkend! We zijn trots op onze unieke musicalfamilie.

Over onze voorstelling van 2024:

De 32ste musical van het Dr. Knippenbergcollege laat opnieuw een stukje Helmondse historie herleven. 

Evenals de succesvolle producties ‘Kasteel van Katoen’ en ‘Zuidwal’ gebaseerd op ware feiten en geschreven door Erik Vink, onder regie van Anneke Schröder.

Leerlingen van de Knip ontdekken hoezeer mensen overal op aarde met elkaar verbonden zijn. Bijvoorbeeld omdat hun grootouders in een ander land zijn opgegroeid. Zoals die van de Molukkers, jarenlang strijdend om terug te kunnen, terwijl latere generaties zich hier volkomen thuis voelen. 

We gaan terug in de tijd. Beschaamd onthult een Indo aan een Molukse wat er destijds in Nederlands-Indië is gebeurd. Hun verboden vriendschap biedt het jonge ‘Helmonds-Indië’ een kans op verzoening. Als liefde sterker blijkt dan haat: dat is de stille kracht die ons redt.

Voorstellingen op 6, 7, 8 en 9 juni 2024 in het Speelhuis

Kaartjes zijn te koop via theater het speelhuis via deze link of door te klikken op onderstaande afbeelding.

 

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.