Skip to content

Méér…

Méér…

Zoeken

Op het Dr. Knippenbergcollege is geen dag hetzelfde. Er wordt heel veel georganiseerd, binnen en buiten de lessen, en je kunt je aansluiten bij veel verschillende activiteiten.

Leren op een leuke manier
Eerst maar eens wat voorbeelden op een rij. Een Klimaattop met gastsprekers en excursies, met uiteindelijk een presentatie voor de hele gemeenteraad. Achtbanen bouwen voor het vak Technologie & Toepassing, met behulp van je leraar en ervaren vakmensen. Met z’n allen naar het Rijksmuseum om met eigen ogen te zien hoe Rembrandt portretten schilderde. Gymlessen op spannende plekken. Bedrijfsbezoeken. Acties voor goede doelen. Een tour naar Ieper in België, waar je veel leert over de Eerste Wereldoorlog. Een uitwisseling met leerlingen uit andere landen. Wie in de pauze goed luistert naar de verhalen van leerlingen, hoort veel over de schooldag. Natuurlijk zit je in klaslokalen, maar we vinden het vooral ook heel goed om onderwijs te beleven.

Gave activiteiten
Naast al die activiteiten in de les, kun je je aanmelden voor veel bijzondere initiatieven. Strijden om de bokaal bij de jaarlijkse Geschiedenisquiz? Je talent laten zien bij de schoolmusical? Vloggen, fotograferen of schrijven over wat er allemaal gebeurt voor ons eigen Mediahuis Helmond? Leren debatteren en in het Engels in gesprek gaan met buitenlandse leerlingen op de Model United Nations? Er worden steeds weer nieuwe dingen bedacht en naast dat ze je heel veel plezier brengen, zorgen ze er stiekem ook voor dat je je ontwikkelt. Wat vind je leuk? Waar ben je goed in? 

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.